AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Polestar želi uresničiti koncept O2

Pri Polestarju si prizadevajo v serijsko obliko pretvoriti čudovitega električnega roadsterja O2.

Polestar je na začetku letošnjega leta navdušil z novim konceptom O2, za katerega si vodja podjetja Thomas Ingenlath močno prizadeva, da bi postal serijski model. Z dvosedežnim športnim kabrioletom utirajo nova pota mladega podjetja, z velikim poudarkom na komunikacijo tehnologije skozi oblikovanje.

Čeprav so ambicije vodilnega moža zelo močne, in bi lahko rekli, da bi takšna oseba enostavno sprožila zeleno luč za realizacijo projekta, se v ozadju skriva mnogo kompleksnosti. Tako kot pri umetninah, je potrebno po uvodni izdelavi stopiti korak nazaj, počakati kakšen mesec in ponovno preučiti, ali gre res za dober izdelek.

Konceptu O2 vsekakor ne gre zanikati privlačnosti, saj je že na festivalu hitrosti v Goodwoodu premamil ogromno pogledov. Pod površjem dinamično-elegantnega roadsterja se skriva nadgrajena aluminijasta platforma na kateri sloni nabrušeni Polestar 5 z 884 KM, ki je svoje sposobnosti prav tako predstavil na istem dogodku.

Morebitno serijsko izvedbo koncepta O2 bi lahko poganjal prav takšen električen sistem z dvema elektromotorjema in štirikolesnim pogonom, s čimer bi postal primeren konkurent Tesli Roadster. Če bo Polestar 5 merilo tudi za dinamično plat, lahko pričakujemo odlično uglašeno podvozje, ki bo kljub tihem pogonu, nudilo ogromno užitka za volanom.

Zadnje težavno področje za oba modela bo trg, saj povpraševanje po križancih in SUV-jih ne usiha in se krči krog potencialnih kupcev, a pri Polestarju so prepričani, da je število kupcev, ki ne želijo voziti SUV-jev, še vedno zadostno. Za primerjavo so postavili Porscheja Panamero, ki ponuja podobno alternativo in še vedno ostaja prodajna uspešnica.

In čeprav bi se štirivratni GT z 884 KM lahko zdel kot češnja na torti Polestara, po mnenju podjetja ta naziv pripada Roadsterju. »Polestar O2 je junak naše znamke,« je ob razkritju koncepta dejal Ingenlath. »Odpira vrata v našo skrivno sobo prihodnjega potenciala. Je pokušnja tega, kar lahko oblikujemo in skonstruiramo.«

Žiga Kolman
foto: Polestar

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button