AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Prihaja Polestar 5 z 884 KM električnim pogonom

Štirivratni električni GT obljublja odlično vozno dinamiko.

Čeprav je Polestar kot samostojno podjetje zelo mlado, se lahko pohvalijo s športnimi koreninami, kot ustvarjalci zmogljivih Volvov. Kot kaže se počasi vračajo k osnovam, z napovedjo najbolj zanimivega električnega modela do sedaj in podrobnejšimi podatki pogonskega sklopa.

Štirivratni GT z oznako 5 je načrtovan za leto 2024, poganjal naj bi ga napreden električni pogonski sklop z dvema elektromotorjema, ki bosta proizvedla kar 650 kW (884 KM) in 900 Nm navora. Za doseg teh številk in nenazadnje bliskovitega polnjenja bo ključna 800-voltna arhitektura električnega sistema.

Dvojec elektromotorjev bo razdeljen na sprednjo in zadnjo os, vgrajena bosta v samo aluminijasto platformo, kajti le tako bodo dosegli torzijsko togost na ravni superšportnih avtomobilov ter ustvarili vozno dinamiko poželjivo kot samo oblikovanje. Le-to je pri Polestarju ključnega pomena, zato se močno naslanja na koncept Precept iz leta 2020.

Jörg Brandscheid, vodja razvoja v podjetju Polestar, je dejal: »Z novim pogonskim sklopom bomo postavili nova merila znamke pri naših visokozmogljivih modelih. Združevanje vrhunskih sposobnosti elektromotorjev z napredno tehnologijo lahkih platform, vodi do resnično osupljivih vozno naravnanih avtomobilov.« Projekt Polestar 5 bo s progresivno zasnovo in napredno tehniko za podjetje preloma točka razvoja.

Žiga Kolman
foto: Polestar, YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button