AvtomobilizemNovice

Pagani Utopia je izgubila streho

Roadster predstavlja edinstveno doživetje italijanske mojstrovine z vetrom v laseh.

Pagani je ponovno osupnil svet avtomobilizma z novo mojstrovino, tokrat brezstrešno različico hiperšportnika Utopia. Novi model ponazarja znamkino predanost združevanju umetniškega oblikovanja z vrhunskim inženiringom. Utopia Roadster, ki sledi etosu svojih predhodnikov, poudarja ravnovesje med lepoto in zmogljivostjo ter črpa navdih iz del Leonarda da Vincija, kjer sodelujeta umetnost in znanost.

Utopia Roadster ohranja lahkotno, a togo strukturo kupeja, saj uporablja monokok šasijo izdelano iz kombinacije ogljikovih valekn in titana, s čimer so zagotovili neprimerljivo okretnosti. Zagotavljajo enako maso 1.280 kilogramov, kot pri kupeju, kljub dodatnim ojačitvam zaradi zložljive strehe. Za pogon še naprej skrbi 6-litrski V12 podprt z dvema turbinama, razvit v sodelovanju z Mercedes-AMG, ki proizvede 864 KM in 1.100 Nm navora. Vsa konjenica se na zadnji kolesni par prenaša prek sedemstopenjskega ročnega menjalnika, ki ponuja dinamično vozno izkušnjo spominjajoč na klasične športne avtomobile.

Pri oblikovanju Utopie Roadster je bil osrednjega pomena estetski vidik, saj jo odlikujejo gladke, tekoče linije in skrbna pozornost do podrobnosti, kot so ročno poliranimi aluminijasti sestavnimi deli in po meri izdelana struktura stikal. Notranjost združuje razkošje in funkcionalnost s kakovostnim usnjenim oblazinjenjem in poudarki iz ogljikovih vlaken. Paganijeva zavezanost ekskluzivnosti je očitna pri vsakem izdelku, Utopia Roadster z izjemno omejeno serijo ni nobena izjema. Vsaka enota bo prilagojena zahtevnim željam bodočih lastnikov, kar bo zagotovilo edinstvenost.

Razkritje modela Utopia Roadster pomeni nastop novega poglavja italijanske iznamke in utrditev položaja v ospredju trga hiperšportnih avtomobilov. Praznuje harmonično povezovanje umetniške vizije, tehnoloških inovacij in vznemirljive izkušnje za volanom. Kdor bo želel sam izkusiti vse dobrine, bo moral za Utopio Roadster odšteti najmanj 3,1 milijona evrov brez prištetega davka in seveda izdatne dodatne opreme. Navdušenci si bodo lahko Paganijevo mojstrovino v živo ogledali na avtomobilskem tednu Montereyju v Kaliforniji.

Žiga Kolman
foto: Pagani

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button