AvtomobilizemNovice

Opel obuja kratico GSe

Vrača se ime GSe, ki bo krasilo športno obarvane Ople, tako z motorji z notranjim izgorevanjem, kot elektrificirane.

GSe – tri črke z zelo jasnim pomenom za Oplove kupce: visoko opremljeni športni modeli. Nemški proizvajalec avtomobilov jasno načrtuje, da bo do leta 2024 ponudil elektrificirano različico vsakega modela v svojem portfelju, do leta 2028 pa nameravajo v Evropi postati popolnoma električna znamka. Ti načrti odpirajo idealno priložnost za obuditev podznamke GSe, ki bo v novi dobi dobila nekoliko drugačen pomen kot poprej, ko je GSE (Grad Sport Einspritzung) krasil modele, kot sta Commodore GS/E in Monza GSE.

»Zelo sem vesel, da lahko naznanim vrnitev GSe kot naše vrhunske, športne podznamke. Navdih smo ponovno črpali iz bogate dediščine – kot pri našem novem drznem in čistem dizajnu, ki je požel navdušenje kritikov – in mu dodali sodoben preobrat. V prihodnosti oznaka GSe ne bo naznanjala le dinamičnih in zabavnih avtomobilov, temveč tudi pomen »Grand Sport electric«, kar je v skladu z našimi ambicioznimi načrti, da postanemo popolnoma električna znamka,« je povedal Oplov izvršni direktor Florian Huettl.

Poleg atletskega videza, ki temelji na Oplovem nagrajenem dizajnu, se lahko prihodnje stranke GSe veselijo tudi nastavitve podvozja, ki bo zagotavljalo visoko raven užitka v vožnji. Tako kot vsi Oplovi modeli bo tudi paleta vozil GSe zaradi obsežnih testiranj na nemških avtocestah, pripravljena za dolgotrajne hitrosti. Hkrati bodo modeli GSe te vrednote združevali z možnostjo mobilnosti brez emisij, s čimer bodo na novo opredelili športni duh časa.

Opel je nedavno predstavil Manto GSe, sodobno reinkarnacijo legendarne Mante iz leta 1970, ki dokazuje, kako brezčasne so te linije še danes. Kar je bilo pred pol stoletja, se še danes odlično ujema z Oplovo oblikovalsko filozofijo. Poudarja jasno stališče ter samozavestno začenja novo prihodnost: električno, brez emisij in polno čustev. Opel Manta GSe se hkrati poklanja čudoviti Manti A, ki je pred kratkim navdihnila oblikovanje novega obraza znamke – Vizor, ki v en sam del združuje masko, osvetlitev in logotip znamke.

Večkrat nagrajena Manta GSe na poti elektrifikacije sledi Oplovi filozofiji »preprosto električno«, tako pri osebnih, kot pri lahkih gospodarskih vozilih. Vsak model bo do leta 2024 vsaj delno elektrificiran, kupci pa že lahko izbirajo med 12 električno podprtimi vozili, od priključnih hibridov, do baterijsko-električnih.

Žiga Kolman
foto: Opel

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button