AvtomobilizemNovice

Opažena testna mula prihajajočega Ferrarijevega SUV-ja

Znana Maserati Levante zunanja oblika testnega vozila skriva popolnoma novo platformo.

Ferrarijev razvoj SUV-ja je v avtomobilskem svetu dvignil veliko prahu, vendar se ob prihodu SUV-jev znamk Rolls-Royce, Lamborghini, Bentley in Aston Martin svet ni ustavil, zato ob prihodu Purosangue ne pričakujemo veliko razočaranj. Vohunski fotografi so v objektiv v Maranellu ujeli prvega Ferrarijevega športnega terenca, ki se skriva pod Maserati Levante preobleko.

Pri Ferrariju so že lansko jesen z odmikom štirikolesno gnanega GTC4 Lusso pripravili prostor za prvega SUV-ja. Kljub temu bo do njegove premiere preteklo še kar nekaj časa, saj testne mule še vedno uporabljajo sposojene karoserije. V primerjavi z Levantejem bo uporabljal samosvojo arhitekturo, napovedano leta 2018, kjer bo motor nameščen spredaj sredinsko, inovativno bo vzmetenje, ponujena bo hibridna izbira in spremenljiva oddaljenost od tal. Za prednjo osjo nameščen motor z notranjim izgorevanjem bo povezan z dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, vgrajenim v zadku vozila. Trenutno preizkušajo različne pogonske sklope, mnogi so prepričani, da je med njimi mogočen V12.

 

Ferrari Purosangue opisuje z resnimi trditvami, namreč ponujal naj bi najboljšo zmogljivost in vozno dinamiko v svojem razredu. Pomembno vlogo bo imelo tudi udobje in premijski občutek v kabini, s sodobnim informacijsko-zabavnim sistemom.

Če se še malo vrnemo k testni muli, lahko opazimo, da sicer ne gre za popolno kopijo Levanteja. Pokrov motorja je malenkost daljši z večjo izboklino, zadnji štirje zaključki izpuha spominjajo na GTC4 Lusso, višina vozila pa bolj spominja na dvignjenega karavana kot tradicionalnega SUV-ja. Uradno naj bi Purosangue pregrinjala odvrgel prihodnje leto, rdeči ga sicer reklamirajo kot FUV (Ferrari Utility Vehicle).

Žiga Kolman
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button