AvtomobilizemNovice

Omejena serija v črnino odetih Audijev RS7

Je to najbolj zdolgočasena Audijeva posebna serija?

V večini primerov z omejeno serijo določenih avtomobilov zabeležijo poseben mejnik, obletnico ali visoke dosežke v motošportu. A občasno pride do primerov posebnih izdaj, ki ne pomenijo nič konkretnega, le povod za hiter dodaten zaslužek, kar se je zgodilo tudi pri Audijevi najnovejši »Exclusive Edition« seriji športnika RS7.

Razlog za unikatnost in seveda povišano ceno, se skriva v namrščeni črni preobleki. Karoserija je odeta v Mamba črno perla barvo, prav tako so črno obarvali sprednjo zevajočo masko in obrobe stekel, 22-palčna platišča z diamantnim rezom imajo črno ozadje, zatemnjena so zadnja stekla. Svetla je ostala le notranjost. Samo šalimo se, tudi tam je vse prepredeno s črnim usnjem, okrasni elementi so iz ogljikovih vlaken. Čisto vse pa ni črno, saj so šivi in obrobe tepihov v modrem odtenku, kar se ujema z modrimi zavornimi čeljustmi karbon-keramičnih zavor.

Pod pokrovom motorja ostaja standarden 4-litrski V8 podprt z dvema turbopolnilnikoma, ki razvije 600 KM in 800 Nm navora, kar se preko samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Zardi odličnega oprijema se lahko RS7 Exclusive Edition do stotice požene v 3,5 sekundah in doseže najvišjo hitrost 306 km/h. Bojda vožnjo spremlja odlična zvočna spremljava serijskega športnega izpuha, kajti v ZDA, kamor bodo vsi primerki namenjeni, nimajo tolikšnih omejitev glasnosti kot na stari celini.

Audi namerava izdelati zgolj 23 RS7 Exclusive Edition, in kot že rečeno, bodo vsi zapeljali v roke severnoameriških kupcev, ki bodo morali zanj odšteti 165 tisoč evrov. Kdor pogreša takšno izdajo pri nas, lahko v konfiguratorju enostavno sestavi črnega RS7.

Žiga Kolman
foto: Audi

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button