AvtomobilizemNovice

Omejena serija Alpine A110 R v čast Fernanda Alonsa

Alpine pripravlja 32 primerkov divjega A110 R v čast legendi Formule 1.

Kljub nenadnem Alonsovem slovesu od Alpine Formula 1 ekipe, se bodo pri francoski znamki z omejeno serijo nastrojenega A110 R poklonili legendi tega športa. O novi radikalni izvedenki A110 R smo poročali že minuli teden, a omejena serija z dodatkom imena Fernando Alonso se bo ponašala z unikatno barvno tematiko, spremenjeno notranjo podobo in nastavitvijo podvozja po željah dvakratnega prvaka v F1.

Posebna izdaja Alpine A110 R omejena na 32 primerkov, bo imela zunanjost odeto v enako barvo kot aktualni bolid Formule 1, s črnimi okrasnimi elementi, presežki ogljikovih vlaken in seveda ogromnim zadnjim krilcem. Za karbonskimi platišči s podpisom španskega dirkača, bodo tičale oranžne zavorne čeljusti, standardne embleme s francosko zastavo bodo zamenjali rumeno, oranžno in modro obarvani, v slogu Alonsovih zaščitnih barv. V notranjosti oranžna barva krasi sredino volanskega obroča in tekstilne kljuke vrat, na sedežih je izvezen Alonsov podpis, senčniki pa so okrašeni s citatom: »There is more than one path to the top of the mountain (na vrh gore vodi več poti).«

Tako kot standardni A110 R, je edicija Fernando Alonso opremljena z nastavljivim vzmetenjem za dirkaške podvige, kar je na stezi v Barceloni potrdil tudi španski as. Za pogon R-a skrbi 1,8-litrski turbo štirivaljnik s 300 KM in 340 Nm navora, ki zagotavlja pospešek do stotice v 3,9 sekundah in najvišjo hitrost 285 km/h. Z glasnejšim izpušnim sistemom in večjim potiskom k tlom je A110 R najbolj strupena izvedenka športnega kupeja do sedaj. Vsak izmed 32 primerkov bo v nosil unikatno plaketo v čast zmagovitim dosežkom, zraven bo vključena še podpisana replika Alonsove čelade.

Žiga Kolman
foto: Alpine

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button