AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Ognjeno-ledeni Volkswagen ID.3 GTX

Posebna izdaja najbolj strupenega ID.3 v čast slavnemu Golfu Fire and Ice.

Volkswagen je na srečanu lastnikov ID. modelov v Locarnu v Švici predstavil posebno omejeno izdajo ID.3 GTX FIRE+ICE, razvito v sodelovanju z luksuzno športno modno znamko Bogner. Unikatna serija je poklon priljubljenemu, že kultnemu, Golfu Fire and Ice iz devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Zunanjost posebnega ID.3 GTX izstopa z zanimivo trislojno lakirno površino z učinkom steklenih kroglic, ki spreminja barvo glede na svetlobo in prehaja iz temno modre v vijoličasto ali celo črno. Električno vijolični biserni učinek je sodobna reinterpretacija izvirne barvne sheme ognja in ledu. Ostali zunanji elementi so poudarjeni z rdečo anodizirano barvo in 21-palčnimo platišči za dinamično noto.

Tudi notranjost vozila odraža temo ognja in ledu, ki je razdeljena na dve barvni shemi, plamensko rdečo in ledeno modro. Sedeži so prešiti po vzoru Bognerjevih puhovk, pod določenimi elementi pa je skrita originalna tkanina iz devetdesetih. Ostale podrobnosti v kabini, kot so pedala iz nerjavečega jekla z logotipi FIRE+ICE, lasersko gravirani vzorci na armaturni plošči in trakovi iz torb, poudarjajo modni vpliv sodelovanja.

Model ID.3 GTX FIRE+ICE se pod svojim unikatnim oblikovanjem ponaša s poznani zmogljivostjo, saj ga poganja elektromotor na zadnji z 240 kW (326 KM) in 545 Nm navora. Tolikšna moč zadošča za pospešek do storice v 5,7 sekunde in doseg elektronsko omejene najvišje hitrosti 200 km/h. Energija se shranjuje v bateriji s kapacitezo 79 kWh, ki se lahko s pomočjo hitrih polnilnih postaj z enosmernim tokom napolni od 10 do 80 odstotkov približno 26 minutah. Avtomobil ponuja do 601 kilometrov dosega po merjenju WLTP.

ID.3 GTX FIRE+ICE je navdih našel pri originalnem športnem Golfu Mk2 Fire and Ice, ki je bil v omejeni izdaji predstavljen leta 1990. Golf Fire and Ice, ki ga je oblikoval modni oblikovalec Willy Bogner, je postal nepričakovan uspeh s kar 16.700 prodanimi primerki, kar je daleč preseglo prvotno načrtovanih 10 tisoč enot. Sodobna upodobitev modernizira duh predhodnika, hkrati pa predstavlja najsodobnejšo tehnologijo električnih vozil.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button