AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Novinarski Audi Quattro gre na dražbo!

Ikona 1980-ih išče novo garažo …

Ko beseda nanese na divja 1980-ta in 4×4 pogon se le redkemu v misli ne prikrade pravcata štirikolesna ikona tistega časa – Audi Quattro. Velja za enega izmed najbolj želenih klasikov iz tistega obdobja in že čez nekaj dni bo priložnost, da ga nekdo zapelje v svoj dom.

Na dražbi, ki poteka pod okriljem hiše H&H Classics, se bo najvišjemu ponudniku oddal Audi UR Quattro 2.2 Turbo RR 20V z letnico 1989. Voz so pred kratkim temeljito restavrirali, tako mehansko kot kozmetično, zato so ga uporabljali kot uradni novinarski avtomobil na Audi zastopstvu v Veliki Britaniji. Njegov zdaj že skoraj nekdanji lastnik je investiral precej visoke zneske, da je širom sveta nabral ustrezne originalne nadomestne dele, vključno z motorjem, ki ima vgrajen nov turbopolnilnik znamke Turbo Dynamics, ter Scorpion izpušnim sistemom. Zato naj bi zmogljivost pogona presegala 300 KM.

Več informacij o rdeči Quattro puščici najdete TUKAJ, kjer se tudi prijavite za morebitno potegovanje za lastništvo. Pričakovana cena se po mnenju poznavalcev giblje pri približno 50 evrskih tisočakih.

Blaž Likovič
foto: H&H

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button