AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Novi Volkswagen ID.7 Tourer: električna alternativa Passata

Nemški velikan predstavlja prvi električno gnani karavan.

Volkswagen širi svojo ponudbo električnih vozil v Evropi s prihodom prvega električnega karavana ID.7 Tourer, namenjenega višjemu srednjemu razredu. Novinec s svojo redko kombinacijo oblike in pogona vstopa v družbo BMW-ja i5 Touring, hkrati predstavlja prijaznejšo alternativo Passatu Variant. Ponudba Volkswagnovih karavanskih modelov tako sedaj vključuje učinkovite bencinske in dizelske motorje, priključne hibride ter povsem električni pogon, kar bo ustrezalo različnim profilom voznikov.

ID.7 Tourer, katerega predprodaja je predvidena v prvem četrtletju leta, se ponaša z impresivnimi lastnostmi, kot so zavidljiv doseg do 685 kilometrov po merjenju WLTP, kakovostno notranjostjo, uporabno prostornostjo in potovalnim udobjem, kar ga postavlja kot idealno izbiro za poslovno uporabo, kot je nekdaj veljalo za Passata. ID.7 Tourer, ki ga skupaj z drugimi električnimi modeli izdelujejo v Volkswagnovi tovarni Emden v Nemčiji, odlikuje elegantna oblika, ki združuje elemente klasične kombilimuzine z dinamičnimi potezami shooting brakea. Ponuja veliko prostornino prtljažnega prostora, ob standardni postavitvi sedežev 532 litrov, s pokončno nameščeno zadnjo klopjo 605 litrov, s položenimi zadnjimi sedeži pa kar 1.714 litrov.

ID.7 Tourer, katerega ga poganja izključno električni pogonski sistem najnovejše generacije, bo imel na voljo dve velikosti baterij. Vstopnico predstavlja baterija s kapaciteto 77 kWh v povezavi z enim zadaj nameščenim elektromotorjem z 286 KM, ki omogoča do 598 kilometrov dosega med polnjenji in podpira največjo moč polnjenja 175 kW. Stopničko višje zastopa 86 kWh baterija z največjim dometom 685 kilometrov in močjo polnjenja povečano na 200 kW, kar lahko baterijo od 10 do 80 odstotkov oskrbi v 28 minutah. Tako kot pri limuzinski različici ID.7 je tudi pri karavanskem Tourerju v igri zmogljiva različica GTX z dvema elektromotorjema in večjo zmogljivostjo.

Na področju tehnologije je ID.7 Tourer opremljen z inovativnimi funkcijami, vključno z zaslonom z razširjeno resničnostjo, ki zagotavlja bistvene informacije o potovanju neposredno v voznikovem vidnem polju. Poleg tega vozilo ponuja vrhunsko udobje, kot so samodejno upravljane prezračevalne odprtine, sedeži ergoActive z masažnimi funkcijami in panoramsko strešno okno s pametnim steklom. Vozniško okolje sicer kot pri običajnem ID.7 sestavljata manjši zaslon za prikaz voznih informacij in osrednji 15-palčni zaslon na dotik, za dodatno popestritev pa poskrbi večbarvna ambientalna osvetlitev.

Nova aplikacija Wellness In-Car izboljša izkušnjo potnikov s tremi vnaprej konfiguriranimi programi, namenjenimi izboljšanju počutja med vožnjo ali odmori. Ti programi prilagajajo različne funkcije vozila, kot so osvetlitev, zvok, klimatska naprava in nastavitve sedežev, ter tako prispevajo k prijetnejši in udobnejši potovalni izkušnji. Kdaj bo novi ID.7 Tourer nastopil prodajno pot še ni povsem znano, a v Sloveniji se je že predstavil limuzinski ID.7, o katerem si lahko kaj več preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button