AvtomobilizemNovice

Novi Mini Cooper tudi kot uživaški kabriolet

Cooper Convertible bo nudil najbolj uživaško izkušnjo igrivega britanskega malčka.

Nova generacija Minija Cooper z zložljivo streho je najbolj igri model v družini, ki pooseblja odprtost znamke in veselje do vožnje. Filozofija “vedno odprto” se odraža v popolnoma samodejni platneni strehi, ki vozniku užitek v svežem zraku pričara v 18 sekundah. Kabriolet je kompaktni štirisedežnik, ki ponuja edinstveno vozno izkušnjo, še posebej v sončnih dneh. V njem se ikonično oblikovanje prepleta s sodobno tehnologijo, kar zagotavlja čustveno doživetje vožnje.

Ključne oblikovne značilnosti zajemajo puristično zunanjost s kratkimi previsi, moderno LED osvetlitev in ikonično sprednjo masko. Streha iz tkane tkanine je na voljo v črni barvi ali s sivo poslikavo Union Jack, delno ali v celoti pa jo je mogoče odpreti tudi med vožnjo. Pogled nazaj izboljšujejo navpične luči in široka drža, ki ustvarjajo športen videz. Sistem zlaganja platnene strehe varčuje s prostorom, saj zagotavlja 160 litrov prtljažnega prostora v odprtem stanju in 215 litrov v zloženem položaju.

V notranjosti je poudarjena preprostost in eleganca s tekstilnim oblazinjenjem ter poudarkom na minimalizmu. Osrednji zaslon služi kot vmesnik za operacijski sistem Mini OS 9, ki ponuja uporabniku prijazno izkušnjo. Tri tematike, Classic, Favoured in JCW, omogočajo prilagajanje notranjosti z različnimi materiali ter okrasitvami. Zasnova notranjosti z ergonomskimi sedeži in recikliranimi materiali ustvarja odprt koncept.

Z vidika zmogljivosti ponuja Mini Cooper Cabrio tri motorne različice z 2-litrskim štirivaljnim bencinarjem: osnovni model C, bolj športni model S in visokozmogljivo različico JCW. Vstopni model premore 120 kW (163 KM) in 250 Nm navora, kar ga do stotice požene v 8,2 sekundah. Izvedenka S ponuja 150 kW (204 KM) in 300 Nm navora, s čimer se pospešek do 100 km/h skrajša na 6,9 sekunde. Nabrušeni JCW bo nakverjetneje presegel mejo 250 KM. Ti motorji zagotavljajo značilen občutek gokarta, medtem ko sta zmetenje in krmilni sistem uglašena za agilno vodljivost.

Napredne digitalne funkcije povečujejo varnost in udobje, vključno s sistemi za pomoč vozniku, glasovnim upravljanjem in navigacijo z razširjeno resničnostjo. Inteligentni osebni asistent ponuja brezhibno interakcijo, medtem ko pomoč pri parkiranju in kamere za prostorski pogled olajšajo vožnjo v urbanih okoljih. Novi Mini Cooper Cabrio združuje sodobno tehnologijo s klasičnimi oblikovalskimi elementi in zagotavlja prijetno, športno obarvano in prilagodljivo izkušnjo vožnje z vetrom v laseh.

Žiga Kolman
foto: Mini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button