AvtomobilizemNovice

Nora Mazda 3 Pikes Peak: Wanklov motor in 1.200 KM

Drifterski virtuoz Mad Mike se podaja na znamenito gorsko hitrostno dirko Pikes Peak.

Če ste redni spremljevalci norih drifterskih podvigov, ali le ljubitelji divjih predelav Mazd z Wanklovim motorjem, potem ste se že spoznali z novozelandskim virtuozom, Mad Mike Whiddett.

Kljub večletni zvestobi japonske znamke, pa sej je Red Bullov dirkač leta 2019 na stezo v Goodwoodu podal z močno predelanim Lamborghinijem Huracan LP580-2. Kot kaže, se sedaj z novim avtomobilom vrača na dobra stara pota, obenem si bomo lahko oči napasli na novi zverini z rotacijskim motorjem, ki na žalost izumira.

Navdušujočo novico o novem podvigu na najzahtevnejši gorsko-hitrostni preizkušnji, je Mad Mike potrdil na svojem Instagram profilu. Morda najzanimivejši pa je ravno podatek o tem, kakšno raketo na štirih kolesih si je izbral. V nastanku je namreč Mazda 3 z Wanklovim motorjem s štirimi rotorji in kar 1.200 konjskimi močmi.

Kot pričakovano, bo zaradi zabavnega namena, pogon divje kreacije speljan na zadnji kolesni par, glede na priloženo fotografijo pa bo Mazda 3 prejela še zajetno število aerodinamičnih dodatkov in štiri izpušne cevi speljane kar naravnost skozi pokrov motorja. V danem trenutku so to vse informacije znane o novem stroju, a zagotovo bo vredno spremljanje novic in navsezadnje prihajajoče divje vožnje.

Žiga Kolman
foto: Red Bull

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button