AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Nissan Ariya Nismo prihaja na staro celino

Ariya bo obudila legendarno športni ime za novo električni dobo.

Nissan je na evropskem trgu predstavil Ariyo Nismo, prvega popolnoma električnega nosilca te športne oznake, s katerim bodo obeležili 40. obletnico imena in 30-letno zapuščino v regiji. Ariya Nismo združuje elegantno, športno obliko z dinamičnim sklopom ter pooseblja Nissanovo tradicijo zmogljivosti in japonsko estetiki. Športno obarvani električar vozilo temelji na modelu Ariya e-4ORCE, s številnimi izboljšavami oddelka Nismo.

Ariya Nismo je prejela aerodinamične popravke, ki zmanjšujejo upor in povečujejo potisk k tlom pri višji hitrosti. Združuje značilen slog Nisma s takojšnjo odzivnestji in sunkovitim pospeševanjem, ki sta uravnotežena z mehansko natančnostjo športnih avtomobilov. Mayra González, podpredsednica oddelka za trženje in prodajo družbe Nissan Europe, poudarja, da je model popolna mešanica zmogljivosti električnega avtomobila in natančnosti športnega avtomobila.

Nabrušena Ariya je obuta v oprijemljive pnevmatike in premore uglašen sistem nadzora dinamike. Posebej prilagojen sistem pogona e-4ORCE optimizira porazdelitev moči in navora na vsa kolesa ter tako zagotavlja oprijem in natančnost tudi v neugodnih vremenskih razmerah. Notranjost s črno osnovo in rdečimi poudarki izžareva prepoznave občutek, posebni sedeži Nismo po navdihu bolidov Formule E, pa zagotavljajo bočno oporo in okrepljeno udobje.

Kot del Nissanove zavezanosti elektrifikaciji Ariya Nsimo odraža nenehne inovacije in predanost zagotavljanju vznemirljivih modelov. Vozilo bo predstavljeno na londonski dirki E-Prix, kjer si bodo lahko ljubitelji prvič ogledali edinstveno mešanico športnosti in vsakodnevne praktičnosti. Precej več podrobnosti o novemu članu družine Nismo smo zapisali že ob svetovni premieri TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button