AvtomobilizemNovice

Neverjetno: To je oklepni Ferrari 458 Speciale!

Oklepni avti so v zadnjih letih prišli zelo daleč, če so nekoč v večji meri predelovali le velika, skoraj vojaška vozila, je danes kandidatov vse več.

Med najbolj zanimivimi je nedvomno ekskluzivni Ferrari 458 Speciale, dovolj krepak za obrambo pred projektili iz Magnima 44. Italijanskega konjička je podjetje AddArmor iz Los Angelesa okrepilo z najlažjim oklepom na svetu, s katerim so dosegli B4 stopnjo zaščite.

Kljub vsemu celotna okrepitev doda le 70 kilogramov h končni masi atmosferskega Speciale, ker pa so vse skupaj združili z originalnimi lahkotnimi kosi iz karbonskih vlaken in novim Capristo izpušnim sistemom, je končna številka le 30 kilogramov višja od standardnega avtomobila. Zaradi novega izpuha je dobrodošel tudi poskok moči za 40 KM in 88 Nm navora.

Celoten varnostni paket je zasnovan za enostaven povratek v serijsko obliko, kar takšnega Ferrarija zagotovo povzdigne na prvo mesto med norimi oklepnimi avtomobili. Glede na obsežnost predelave in edinstvenost vozila je cena 625 tisoč dolarjev (510 tisoč evrov) prava kupčija.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button