AvtomobilizemNoviceNoviceTehnika

Najboljša darila za ljubitelje vozil

Pred vrati je še »finale« decembrske sezone obdarovanja, ko pri večini dom obiščeta Božiček in Dedek Mraz. Tako ali drugače imenovana dobra moža s polnim peharjem daril obdarujeta tako mlajše kot starejše osebke. Mi se bomo seveda osredotočili na tiste z vozniškim entuziazmom v krvi.

Darila za najmlajše

V rosnih letih se ljubezen razvije in nič bolj je ne vzplamti kot odlična igrača. Tisti s prvimi kocinami ali mozolji bodo najbolj navdušeni nad igralnimi konzolami, zato načrtno pred kratkim predstavljeni in bistveno bolj zmogljivi generaciji Xbox Series X in PlayStation 5 niti ne presenečata. Prva konzola bo vaše vozniške sposobnosti preverila v igri Forza Motorsport, medtem ko bo PlayStation to storil v igri Gran Turismo.

Gran Turismo 7

 

Seveda je na trgu kar lepo število tudi drugih dirkaških iger, zato zaloge preverite pri lokalnih dobaviteljih. Vsekakor pa je to najcenejša izkušnja z avtomobili za mlade … pa verjetno vam bo prihranila tudi največ živcev!

 

Nekateri so bolj navdušeni nad Lego replikami tako ali drugače znanih vozil iz digitalne sedanjosti ali sladokuscem bolj po godu analogne preteklosti. Male in velike replike, ki često presenetijo z dovršenimi podrobnostmi so že pri prodajalcih. Pri tem seveda ne pozabimo na miniaturne replike vozil, ki pokrivajo vse od današnjega dne nazaj ter v zbirko dodajo še štirikolesnike, ki naše najmlajše nagovarjajo preko serij risanih filmov na malih ekranih.

Za knjižne molje

Ne, niso vedno romani tisti ki prepričajo. Na knjižnih policah zapriseženih ljubiteljev bencinskih hlapov (ali žvenketanja elektrike) ne sme manjkati dobra čitanka o eni izmed lastnosti vozil – od oblikovanja pa vse do delovanja ter nenazadnje še vzdrževanja, pa čeprav dandanes še luči težko zamenjamo sami. Vsaka znamka ali segment motošporta nudi precejšen nabor knjig, zato ne odlašajte s pregledom preden vam želeno izdajo razprodajo.

Pripomočki in naprave

Sprva naj ločimo fizične naprave in elektronske pripomočke. Na tujih spletnih straneh smo naleteli na zanimive elemente kot je recimo Handpresso Auto Hybrid Coffee Maker oziroma ročni kuhalnik kave. Več izveste na povezavi TUKAJ, mi pa smo v izbor dodali še naknadno vgrajeni projecirni zaslon HUDWAY Cast, Amazonovo Alexo oziroma Echo Auto in podobno. V kolikor ste pogosto na cesti in priložnostno radi tudi opravite kakšen pogovor, potem iz nabora nikar ne spustite več kot odličnih slušalk Bose QuietComfort Earbuds II, ki smo jih preizkusili pred nedavnim (povezava TUKAJ). Možnosti je precej, le nekaj časa si je potrebno vzeti za obisk številnih spletnih strani, ki nudijo vse in še več.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button