AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

MG4 z veliko baterijo preko meje 500 kilometrov

MG predstavlja MG4 s podaljšanim dosegom.

MG Motor predstavlja podatke najnovejšega modela MG4 EV s podaljšanim dosegom. To dostopni električar ponuja izjemen doseg do 520 kilometrov z polnjenjem po testnem ciklu WLTP. S ceno 42 tisoč evrov poudarja MG-jevo zavezanost filozofiji »Get More« z zagotavljanjem električnega vozila z daljšim dosegom po konkurenčni ceni.

MG4 EV s podaljšanim dosegom predstavlja pomemben napredek za britansko znamko, saj uporablja novo baterijo s kapaciteto 77 kWh baterijo in je njihov prvi električni avtomobil, ki lahko z enim polnjenjem prevozi preko 482 kilometrov. Vozilo se ponaša tudi z možnostjo hitrega polnjenja, ki baterijo od 10 do 80 odstotkov oskrbi v samo 39 minutah. Različica s podaljšanim dosegom je poleg večje baterije opremljena z zmogljivejšim elektromotorjem s 180 kW, kar skrajša pospešek do stotice na prijetnih 6,5 sekunde. Vozna dinamika vozila je podprta s pogonom na zadnji kolesi in modularno prilagodljivo platformo (MSP), ki prispevata k dobrim voznim lastnostim in udobju, v čemur MG4 izstopa od konkurence.

MG4 z večjo baterijo je serijsko na voljo v specifikaciji Trophy, ki prinaša obsežne funkcije operacijskega sistema in številne tehnologije za pomoč vozniku. Videz vozila krepijo večja 18-palčna platišča in črno obarvana streha. Guy Pigounakis, MG-jev komercialni direktor, poudarja, da različica s podaljšanim dometom širi uspešno linijo MG4 Electric, ovekovečeno z mnogimi priznanji in nagradami. Kupci bodo imeli bogato modelno izbiro, vse od standardnih cenovno ugodnih izvedenk, do takšne z zajetno avtonomijo ali športno nastrojene različice XPower. MG4 ja na slovenski trg že dobro zajadral, kdaj pričakujemo model s večjo baterijo še ji znano.

Žiga Kolman
foto: MG

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button