AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

MG4 EV XPower: moderna reinkarnacija legendarnega Metro 6R4

MG vstopa v svet športnih avtomobilov z novo poskočno kombilimuzino.

MG Motor predstavlja svoj najzmogljivejši izdelek do sedaj, športno električno kombilimuzino MG4 EV XPower, ki postavlja nova merila v svojem segmentu. Zanj bo potrebno odšteti vsaj 36.495 funtov.

Poskočni MG4 XPower pod površjem skriva dvojec elektromotorjev, vsak na svoji osi, ki zagotavlja skupno moč 435 KM in 600 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v samo 3,8 sekunde. Kljub športni naravi XPower ohranja subtilno zunanjo podobo s skromnimi izboljšavami, kot so oranžne zavorne čeljusti, črna streha, nova lahka 18-palčna platišča in polirani okrasni elementi, na voljo bo tudi v ekskluzivni zeleni barvi Racing Green.

MG4 XPower je zasnovan na modularni razširljivi platformi modela MG4 in je opremljen z dvojnim motorjem, ki poganja vsa štiri kolesa. Izboljšani pogonski sklop vključuje napredne tehnološke izboljšave, vključno s sistemom dinamičnega nadzora zavijanja oziroma vektoringa navora med vsemi štirimi kolesi, kar izdatno izboljšuje oprijem in stabilnost. Avtomobil ima tudi nadgrajeno vzmetenje s spremenjeno nastavitvijo vzmeti in blažilnikov, dodatne ojačitve in ostrejše krmiljenje. Programska oprema za regenerativno zaviranje je z novo kalibracijo v ustreznih razmerah omogoča vožnjo z enim pedalom. Za varno zaviranje brez pojemanja skrbijo močnejše zavore s hlajenim diski in oprijemljive pnevmatikame Bridgestone Turanza.

Poleg MG4 XPower bo MG na festivalu hitrosti v Goodwoodu predstavil tudi nov konceptni MG EX4, nekakšno sodobno reinkarnacijo legendarnega reli dirkalnika Metro 6R4 iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. z električnim pogonskim sklopom iz modela MG4 XPOWER. Vozilo EX4, ki ga je zasnovala ekipa MG v Londonu, bo odeto v edinstveno poslikavo v čas 40. obletnice modela Metro 6R4, poganjal pa ga bo električni sklop iz MG4 XPower. Klasični MG4 je nedavno nastopil tudi na slovenskem trgu, več si lahko preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: MG

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button