NovicePredstavitve

MG4 Electric

MG nadaljuje pohod na slovenski trg. Tokrat z električno „štirico“.

MG Motor se na slovenskem trgu predstavlja z novim električnim vozilom MG4 Electric, potem ko je v začetku letošnjega leta že lansirala dva športna terenca z bencinskim motorjem. Prednost MG4 Electric pred konkurenco je 100 % električna prilagodljiva modularna platforma (Modular Scalable Platform) s pogonom na zadnja kolesa, porazdelitvijo teže v razmerju 50:50 in inovativno, t. i. »One pack« tehnologijo same baterije vozila. Ob lansiranju na slovenski trg je MG4 Electric na voljo v treh nivojih opreme Standard, Comfort in Luxury.

Poleg tega MG4 Electric svojim kupcem ponuja tudi dve različni kapaciteti baterije. Različica Standard je na voljo z baterijo kapacitete 51 kWh, ki posamezniku omogoča avtonomijo vožnje do 350 kilometrov (standardni doseg), medtem ko sta verziji Comfort in Luxury opremljeni z baterijo kapacitete 64 kWh (dolg doseg), ki omogoča domet 450 oziroma 435 kilometrov. Dodatna prednost, ki jo nudi baterija kapacitete 64 kWh, je med drugim tudi ta, da se lahko polni z močjo 135 kWh. To v praksi pomeni, da čas polnjenja traja zgolj 35 minut, baterija pa se napolni iz 10 % do 80 % z uporabo hitrega polnilnika 150 kW DC.

Različici Comfort in Luxury vključujeta tudi MG-jev inovativni sistem aktivnih prednjih rešetk vozila oziroma tako imenovani Active Grille Shutter System (AGS). Ta sistem omogoča uravnavo pretoka zraka glede na zahteve vozila in tako povečuje samo učinkovitost električnega vozila, zlasti pri višjih hitrostih. Napredna pomoč pri vožnji MG Pilot je na voljo že v osnovni opremi. Ti sistemi so: Adaptivni tempomat (ACC), Sistem pomoči v prometnih zastojih (TJA), Samodejno zaviranje v sili (AEB), Sistem za pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu (LKA) z opozorilnikom za nenamerno menjavo voznega pasu (LDWS), Sistem za prepoznavo prometnih znakov (TSR), Inteligentni sistem upravljanja dolgih luči (IHC), Sistem za nadzor pozornosti voznika (DAA). Različica Luxury pa je dodatno opremljena s Sistemom za nadzor mrtvega kota (BSM), asistenco za menjavo voznega pasu, Opozorilom na promet zadaj (RTA) in Sistemom za opozorilo pred odpiranjem vrat. Sistem iSMART združuje avtomobilsko, spletno in uporabniško komunikacijo, zdaj s funkcijami glasovne aktivacije in daljinskega upravljanja.

Velja omeniti, da je ima različica Luxury satelitsko navigacijo, 360° parkirno kamero, ogrevana sprednja sedeža in volan, po višini nastavljivo prtljažno dno, brezžično polnjenje telefona, ključ Bluetooth preko aplikacije iSMART in vzvratno ogledalo s samodejno zatemnitvijo.

Sedaj pa najpomembnejše – cene! Novi MG4 Electric bo na voljo od 32.900 evrov. Gre za osnovno različico s 125 kW moči. V kolikor se spogledujete z različicama Comfort in Luxury – obe razliičica sta na voljo z motorjem, ki proizvede 150 kW moči – pa boste morali odšteti vsaj 37.500 oziroma 39.500 evrov.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com, MG

Povezani članki

8 komentarjev

  1. Anglija: From just £25995, the MG4 EV is an affordable electric hatchback.. =29.500€.
   zakaj je tu 3.500€ dražji osnovni ob nižjem standardu, mi pa ni jasno.. aja, dežela pretiranih provizij?
   IRSKA: MG4 Range Pricing begins at €28345 for the Excite Spec Standard Range
   Germany in three versions priced at 31,990 euros
   Avstrija: MG MG4 EV SE Euro 29,875.
   (ponekod mogoče odšteta subvencija, ampak vseeno)

 1. Anglija: From just £25995, the MG4 EV is an affordable electric hatchback.. =29.500€.
  zakaj je tu 3.500€ dražji osnovni ob nižjem standardu, mi pa ni jasno.. aja, dežela pretiranih provizij?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button