AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

MG Cyberster je vendarle tu!

VIDEO: športnik je razkrit in z njim vred tudi nekaj tehnikalij!

Pri MG Motor so končno razkrili dolgo časa napovedovanega električnega športnika Cyberster. Pregrinjalo so odkrili na salonu v Šanghaju, domačem parketu lastnika MG-ja – korporaciji SAIC. Študijo smo prvič videli v letu 2021 in ob primerjavi brez zadržkov trdimo, da so drzni Kitajci na koncu ubrali konservativen oblikovni slog.
Cybster je skupaj z zložljivo tekstilno streho oblikovno videti kot klasičen dvosedežni roadster, le da se pod pločevino nahaja najsodobnejši električni pogon. na voljo z enim ali dvema elektromotorjema. Prva zmore 313 KM medtem ko so iz bohotnejše iztisnili zavidljivih 543 KM. Končna hitrost naj bi predvidoma znašala 200 km/h.
Dimenzijsko je z 4.535 mm dolžine, 1.913 mm širine in 1.329 mm višine dimenzijsko sličen nam bolj znanemu BMW Z4, medtem ko naj bi masa znašala približno 1.850 kg za eno-e-motorno oziroma slabi dve toni za različico z dvema e-motorjema.

Več informacij o vozilu ni moč najti, saj naj bi Cybster na evropska tla zapeljal šele prihodnje poletje. Tako bo velikost baterije in s tem povezana avtonomija ostala neznanka, kajti ob študiji opevanih 800 km seveda ne gre pričakovati. Očitno imajo pri MG velike načrte za Stari kontinent o čemer priča tudi prenova modela HS. Morda pa bodo res Kitajci tisti, ki bodo »sklatili« visoke cene evropskih električarjev …

Blaž Likovič
foto: MG

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button