AvtomobilizemNovice

Prihaja prenovljeni MG HS

MG HS je pred kratkim zapeljal na slovenski trg, sedaj dobiva novo podobo.

Obujena znamenita britanska znamka v prihodnjem letu praznuje stoto obletnico ustanovitve, kar bodo udarno obležili s premiero novega športnega roadsterja Cyberster, vsekakor pa so namenili pozornost tudi ostalim modelom. Pred kratkim so na slovenska tla zapeljali z nekaterimi obstoječimi modeli in novim MG4 Electric, sedaj so se osredotočili na prenovo uspešnega SUV-ja HS.

V novo modelno leto bo srednje veliki SUV HS vstopil z obsežno osveženim oblikovanjem, katerega vodi nov obraz. Celovito so spremenili sprednji odbijač, namestili novo večjo masko in nov par LED žarometov. Prenova se nadaljuje proti zadku z novimi 18-palčnimi platišči, spremenjenimi okrasnimi površinami, zadaj pa najdemo nov odbijač, dve izpušni cevi in novo osvetlitev, preurejena naj bi bila tudi ponudba paketov opreme.

Notranjost ni bila deležna bistveni oblikovnih prilagoditev, raje so se osredotočili na izboljšavo tehnološke plati. Standardna oprema prenovljenega HS vključuje 10,1-palčni osrednji zaslon na dotik s hitrejšo odzivnostjo, 12,3-palčne digitalne merilnike, izboljšan navigacijski sistem, samodejno klimatsko napravo, vzvratno kamero s parkirnim senzorji in vstop ter zagon brez ključa. Višji paket opreme Luxury prinaša ogrevane usnjene sedeže, dvopodročno klimatsko napravo, ambientalno osvetlitev, zatemnjena stekla in boljše ozvočenje.

Pod pokrovom motorja ostaja edini prisilno polnjen 1,5-litrski bencinski motor s 162 KM in 250 Nm navora, v sodelovanju s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, z doplačilom je na voljo sedemstopenjski samodejni z dvojno sklopko. Za doseg stotice bo potrebno počakati 9,9 sekund, najvišja hitrost znaša 190 km/h. Da bo vožnja kar se da prijetna, bodo poskrbeli številni serijski varnostni pripomočki, kot so samodejno zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev in kolesarjev, ohranjevalnik voznega pasu, opozorilnik na promet zadaj in senzor mrtvega kota. Aktualna različica se pri nas ceni na najmanj 25.900 evrov, prenova bo povsem verjetno prinesla rahel dvig cen.

Žiga Kolman
foto: MG

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button