AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Med najbolj zahtevne kupce se uvršča Generacija Z

V povprečju potrebujejo kar sedem tednov za nakup štirikolesnika.

Navade, ki nas spremljajo ob nakupu vozila, se glede na starostne skupine močno razlikujejo. Pod črto bi lahko zapisali, da mlajša kot je generacija, manj se obremenjuje z znamko in imidžem vozila, vseeno pa je pri nakupu zahtevnejša. Tako je v generaciji Z, v katero uvrščamo mlade med 18. in 25. letom, nakup vozila najdlje trajajoč v povprečju s kar sedmimi tedni poizvedovanja.

Pri analizi, ki je vključevala 1.512 oseb, so ljudi razdelili na generacijo Z (18-25 let), milenijce (25-39 let), generacijo X (40-54 let) in t. i. boomerje (55-65 let). Podatki so si glede na starostne skupine močno različni, saj kot smo že v uvodu navedli, so navade in potrebe kupcev glede na generacijo različne. Baby boom generacija oziroma boomerji so tisti, ki prisegajo na prestižnejše znamke in se ob nakupu zanje tudi relativno hitro odločijo, medtem ko mlajši nimajo izrazitih favoritov in posledično več časa namenijo raziskovanju trga.

Govora je seveda o povprečnih podatkih glede na prebivalstvo, vsekakor pa pri prav vsaki skupini najdemo izstopajoče posameznike.

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button