AvtomobilizemNovice

Mansoryjev zlovešči Bentley Flying Spur s 710 konjiči

Agresivno preobraženi Flying Spur do stotice v samo 3,6 sekundah.

Nov teden, nova groteskna Mansory predelava. Tokrat je kratko potegnila prestižna britanska ladja, Bentley Flying Spur. Najnovejši produkt nemškega predelovalca sledi nedavnim divjim preobrazbam Ferrarija 812 GTS in Audija RS7.

Tudi Bentely sledi smernicam predelave z agresivno zunanjo podobo in okrepitvijo pogonskega sklopa. Flying Spur je že v osnovi precej izstopajoč avtomobil iz povprečja, z novim namrščenim obrazom, odrezavim zadkom, obveznim malim zadnjim krilcem in izrazitimi odprtinami na pokrovu motorja pa bo še toliko bolj vpadljiv. Pri skrivanju mu ne pomagajo iti zajetna očrnela 22-palčna platišča.

Svoj pečat bodo mojstri pri Mansoryju po želji pustili tudi v notranjosti, kjer se lahko poigramo z izbiri različnega oblazinjenja, vzorcev in celo spremenjene oblike volanskega obroča. Kakorkoli, najbolj bo bencinske navdušence premamila okrepitev pod motornim pokrovom, kjer domuje mogočen 6-litrski W12 podprt z dvema turbinama, ki namesto standardnih 626 KM zmore kar 710 KM in 1.000 Nm navora. Rezultat je dvotonska premijska limuzina, ki se do stotice požene v vsega 3,6 sekundah in doseže najvišjo hitrost 340 km/h.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button