AvtomobilizemNovice

Manhartov BMW XM z 900 konjiči

MHXM 900 je najnovejša zver nemšega predelovalca.

Eden od najmočnejših modelov v BMW-jevi ponudbi je gromozanski XM, zlasti v zmogljivejši različici Label Red, ki premore 748 KM in 1.000 Nm navora. Za ustvarjanje moči skrbi priključno-hibridni sistem, ki združuje 4,4-litrski motor V8 z dvema turbinama in en elektromotor. Pri predelovalcu Manhart Performance so prepoznali prostor za izboljšave in tako ustvaruli mogočnega MHXM 900.

Kot pove že nakazuje, se MHXM 900 pohvali s sistemsko močjo povečank na kar 900 KM in 1.200 Nm navora, kar so dosegli z integracijo lastnege nadzorne enote MHtronik. Veliki bavarski SUV je prejel tudi nadgrajen športni izpušni sistem slovenskega podjetja Akrapovic. Kupci lahko izbirajo med različico z brezžičnim kompletom nadzora ventilov in glasnejšo Race različico brez katalozatorjev, ki pa nima odobritve homologacije TÜV.

MHXM 900 je opremljen s kompletom nižjih vzmeti H&R, ki poskrbi za agresivnejšo držo, prav tako ta prilagoditev ustvari popolno prileganje zajtnih platišč. Izbrana 24-palčna platišča Concave One so izdelana v sijajno črni barvi in imajo drzno obliko šestih dvojnih krakov, obuta so v pnevmatike dimenzije 295/30 ZR24 spredaj ter 355/25 ZR24 zadaj. Dodatno razlikovanje modela MHXM 900 od običajnega XM ustvari karbonski karoserijski komplet, ki izboljša že tako presenetljiv videz rdečih dodatkov. Sprednji del zdaj dopolnjujejo spojlerski rob, zračni kanali in preoblikovana rešetka, zadnji del pa je prejel dve krilci ter poudarjen difuzor.

Žiga Kolman
foto: Manhart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button