AvtomobilizemNovice

M Performance dodatki za novega BMW M5

Novi M5 lahko z originalnimi dodatki postane še bolj nastopaški.

Pred mesecem dni smo poročali o premieri nove generacije BMW-ja M5, ki stopa izven okvirjev svojih predhodnikov, a tako kot ostali člani najhitrejše bavarske družine, sedaj ponuja bogato izbiro dodatkov iz zbirke M Performance. S tovrstnimi originalnimi dodatnimi elementi lahko kupci izdatni popestrijo dinamično naravo novega M5.

Pri dodatni opremi M Performance Parts ne gre le za opazno estetsko okrepitev, temveč tudi za izboljšave na področju aerodinamike. Kot že znano, novega M5 poganja kompleksen sklop M Hybrid s 4-litrskim V8 in hibridno pomočjo, ki zagotavlja 535 kW (727 KM) ter 1.000 Nm navora. Ponaša se s prilagojenim podvozjem in sistemom štirikolesnega pogona M xDrive. Njegova zunanja podoba s sestavnimi deli iz ogljikovih vlaken poudarja njegovo športno privlačnost.

Ključni elementi standardne zunanjosti M5 so agresiven sprednji odbijač, izrazita ledvična maska, razširjeni kolesni loki in nizka stranska pragova. Ponudba delov M Performance Parts se brezhibno povezuje zla standardno postavitvijo ter poudarja dinamične linije in mogočnost. Najpomembnejši so dvodelni zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken, obrobe izpušnih cevi iz titana in ogljikovih vlaken ter krilce sprednjega odbijača. Difuzor iz ogljikovih vlaken je mogoče kombinirati z možnostmi zadnjega spojlerja za optimizacijo usmerjanja zraka med dinamično vožnjo.

M5 ima zaradi širokih kolotekov in prilagojene zasnove precej mišičaste proporce, ki jih dodatno poudarjajo razširitve pragov M Performance in pokrovi zunanjih ogledal iz ogljikovih vlaken. Vsi karbonski sestavni deli so ročno izdelani z brezbarvnim premazom. Dodatne podrobnosti zajemajo stranske nalepke M Performance v barvi Frozen Black, pokrov antene iz aramidnih vlaken in platišča iz lahke zlitine, ki bodo na voljo od poletja 2025. Katalog M Performance delov nudi tudi dodatke za popestritev notranjosti, kot so posebne prešite talne preproge, pokrov rezervoarja za gorivo iz ogljikovih vlaken in vrečke za pnevmatike z logotipi BMW M, za piko na i poskrbi ovitek za ključe iz črnega usnja.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button