AvtomobilizemNovice

Legendarni DS SM v sodobni preobleki

Tudi DS Automobiles je prevzela evforja restomod predelav.

Pripoved med družbo DS Automobiles in njeno skupnostjo se vrti okoli ohranjanja dediščine ter hkratnega premikanja meja oblikovanja prihodnosti. Thierry Metroz, direktor oblikovanja družbe DS Automobiles, poudarja pristop k reinterpretaciji ikoničnih modelov, kot sta SM in DS, ki sta že pustila pečat na sodobnih modelih.

S procesom so  začeli leta 2020, ko je DS Automobiles v okviru internega oblikovalskega natečaja delil prve skice sodobne reinkarnacije modela SM. Odziv skupnosti je potrdil, da kljub navdušenju nad inovacijami želijo, spoštovanje zapuščine in izvirne zasnove klasičnih modelov.

Oblikovalska ekipa se nenehno zgleduje po zgodovinskih modelih, znanih po avantgardni estetiki in inovativni tehnologiji, kar odraža tudi najnovejši projekt SM Tribute. Model SM, ki je bil prvotno predstavljen leta 1970, je simboliziral najsodobnejšo francosko avtomobilsko tehnologijo, saj je združeval elegantno, aerodinamično obliko z zmogljivim V6 motorjem in naprednimi funkcijami, kot je hidropnevmatsko vzmetenje. Pri modelu SM Tribute si je ekipa prizadevala spoštovati te značilnosti in hkrati vključiti sodobne elemente.

Prenova je ohranila ikonične proporce in obliko originalnega SM, vendar uvaja bolj mišičast ter dinamičen profil. Dvobarvna shema karoserije, ki jo je navdihnila barva Gold Leaf iz leta 1971, povezuje preteklost in sedanjost. Na sprednjem delu vozila je futuristični 3D-zaslon, v notranjosti pa so oblikovne poteze iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja združene z naprednimi tehnologijami, kot so projekcijski zasloni in sistem krmiljenja po žici.

Na dogodku Chantilly Arts & Elegance je DS Automobiles predstavil SM Tribute skupaj z vrsto klasičnih modelov SM. Dogodek je bil hkrati praznovanje zapuščine znamke in predstavitev njene stalne zavezanosti inovativnemu oblikovanju. Projekt SM Tribute je poklon preteklosti, hkrati pa nakazuje prihodnje smernice prestižne francoske znamke.

Žiga Kolman
foto: DS Automobiles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button