AvtomobilizemNovice

Kmalu prihaja pomlajena Škoda Octavia

Češki avtomobilski proizvajalec razkriva prve obrise prenovljene prodajne uspešnice.

Škoda je s kratkim napovednikom zunanjosti začrtala obrise posodobljene Octavie. Njihova prodajna uspešnica, ki je na voljo kot petvratna limuzina in prostorni karavan, bo kmalu doživela uradno predstavitev.

Posodobljeno zunanjo podobo odlikuje izpopolnjen sprednji pogled s podaljšano Škodino masko in novim svetlobnim podpisom LED žarometov. Na prtljažnih vratih napis Škoda odraža spremenjeno korporativno identiteto znamke, podobno kot so to storili že pri ostalih novih ali prenovljenih modelih. Češki avtomobilski proizvajalec bo v kratkem razkril posodobljeni različici kombilimuzine in prodajne uspešnice Combi.

V notranjosti lahko pričakujemo tehnološke izboljšave na področju info-zabavnega sistema z večjim 12,9-palčnim osrednjim zaslonom na dotik, izboljšano razporeditvijo menijev in opcijskim digitalnim kokpitom, drugod je pričakovana uporaba kakovostnejših ter bolj trajnostnih materialov. Aktualno generacijo Škode Octavie smo tudi sami že preizkusili, naše vtise lahko preberete TUKAJ.

Pod pokrovom motorja bodo najverjetneje nadaljevali aktualni pogonski skopi, začenši z litrskim bencinskim motorjem, sledila bo zmogljivejša 1,5-litrska enota, dizelsko plat pa bo zastopal 2-litrski motor z različnimi stopnjami moči. Podobno kot pri osveženem sorodnem Golfu bi lahko priključno-hibridna Octavia prejela večjo baterijo s kapaciteto 19,7 kWh, ki bi električni doseg povečala na približno 100 kilometrov.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button