AvtomobilizemNovice

Kimera EVO38: legenda reli skupine B prerojena

Cestnemu modelu EVO37 bo sledil dirkaško obarvani EVO38.

Italijansko podjetje Kimera Automobili napoveduje prihod novega športnega modela, s katerim želijo na novo začrtati zgodovino in ustvariti vzporedno resničnost – nekakšen metaverse. Gre za sodobno reinkarnacijo dirkaške Lancie 037, ki je s pomočjo legendarnega reli voznika Mikija Biasiona, nastajala vzporedno s serijskim modelom EVO37.

EVO38 je zamišljen kot avtomobil skupine B, o katerem so sanjali motošportni navdušenci in neposredni potomec dominantnih reli avtomobilov iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Kljub temu, da je bil takrat ustvarjen prototip imenovan “Mazinga”, se zamisel o izpopolnjeni različici zaradi komercialnih razlogov ni nikoli uresničila. Zdaj je cilj modela EVO38 oživiti duh italijanske reli legende in seveda preseči svoje predhodnike.

Premiera Kimere EVO38 se bo po vseh komunikacijskih kanalih odvijala 22. februarja, svetovno premiero pa bo doživela na avtomobilskem salonu v Ženevi od 26. februarja do 3. marca. Avtomobil bo predstavljen skupaj z znamenitimi modeli iz dirkaške dinastije Team Martini in bo simboliziral vrhunec njihovega rodu – “Ultima Evoluzione”. EVO38 obljublja, da bo ob bližajoči se premieri predstavljal mešanico inovacij, dediščine in nenehnega prizadevanja za odličnost v avtomobilskem inženirstvu.

Žiga Kolman
foto: Kimera Automobili

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button