AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

ID. UNYX prikazuje Volkswagnovo prilagoditev na kitajski trg

Volkswagen bo za kitajsko predstavil številne prilagojene modele.

Volkswagen s premiero ID. UNYX predstavlja prvi model nove podznamke, ki je del strategije “Na Kitajskem za Kitajsko”, usmerjenje izpolnjevanju edinstvenim potrebam kitajskih kupcev. ID. UNYX je kupejevski električni SUV s sodobnim oblikovanjem, ki ima v okviru vmesnika človek-stroj prilagodljiv 3D avatar in obljublja več kot 600 kilometrov dosega. ID. UNYX ponazarja Volkswagnove najnovejše dosežke na področju inteligentno povezanih vozil.

Podblagovno znamko bo podpiral maloprodajni koncept s 40 ekskluzivnimi trgovinami v 20 mestih, kjer bodo potencialni kupci lahko sodelovali z vozilom prek virtualne resničnosti. Stefan Mecha, generalni direktor znamke Volkswagen na Kitajskem, poudarja, da se ID. UNYX s svojimi kompetencami usklajuje s sodobnimi trendi in želi pritegniti mlade kupce. Volkswagen načrtuje razširitev blagovne znamke ID. UNYX s štirimi dodatnimi modeli do leta 2026, vse od SUV-jev do limuzin. Načrtovani modeli so ključnega pomena za Volkswagnov glavni načrt na Kitajskem, ki bo prinesel 34 novih modelov do leta 2030, s čimer želijo okrepiti položaj vodilne mednarodne znamke na kitajskem trgu. K širitvi bo pripomoglo sodelovanje s podjetjema SAIC Volkswagen in FAW-Volkswagen ter ustanovitev vozlišča Smart E-Mobility Hub, katerega cilj je uvesti 16 novih električnih modelov, 12 modelov z motorjem z notranjim izgorevanjem in šest priključnih hibridov.

ID. UNYX se je rodil v Volkswagnovem inovacijskem centru v mestu Hefei na vzhodu Kitajske, ki je namenjen razvoju naprednih električnih vozil za lokalni trg. V Hefeiju poteka tudi proizvodnja v eni od najsodobnejših tovarn za električna vozila skupine Volkswagen. Ključne značilnosti vozila ID. UNYX so interaktivni 3D avatar na osnovi umetne inteligence, ki ga je mogoče prilagoditi prek aplikacije in sinhronizirati z vmesnikom, ki ponuja možnost glasovne interakcije. ID. UNYX zaznamuje močna vizualna privlačnost z elementi, kot so Volkswagnov znak v zlati barvi in matrični LED žarometi. Silhueta vozila ima izrazito bočni linijo, zadaj pa 3D strukturo LED svetil z vzdolžnim elementom in napisom Volkswagen, ki ustvarja plavajoči svetlobni učinek.

Vstopni model vozila poganja elektromotor z močjo 210 kW, za shranjevanje energije skrbi baterija s kapaciteto 77 kWh, ki v kitajskem preskusnem ciklu za lahke avtomobile (CLTC) nudi do 621 kilometrov dosega. Na voljo je tudi različica s pogonom na vsa kolesa z dvema elektromotorjema in močjo 250 kW (340 KM).

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button