AvtomobilizemNovice

Hyundai in Škoda skupaj v razvoj pogonov na vodik

Korejsko-češka naveza za energent prihodnosti.

Podjetji Hyundai Motor in Škoda sta podpisali memorandum o pričetku skupnega sodelovanja pri vzpostavljanju ekosistema mobilnosti na vodik. Memorandum predvideva izdelavo študije o sprejemanju sistemov in tehnologij vodikovih gorivnih celic, študijo o sprejemanju energetsko učinkovitih rešitev za projekte in izdelke mobilnosti ter raziskovanje vodikovega ekosistema.

Obe strani se namreč strinjata, da bo vodik kot pogonski energent ključni steber za trajnostno družbo, začenši z mobilnostjo. Čehi se bodo tako priključili prizadevanjem Hyundaija, ki bo z njimi delil svoje do sedaj razvite tehnologije gorivnih celic, kar bi prispevalo k pospešitvi okolju prijazne mobilnosti na svetovnih trgih, kjer skupina Škoda deluje, vključno s Češko.

Hyundai Motor Company in Škoda Group bosta izvedla tudi študije izvedljivosti za aplikacije sistemov gorivnih celic za raznoliko uporabo zunaj mobilnosti. Z izkoriščanjem svojega globalnega strokovnega znanja in vpogledov v upravljanje različnih vodikovih aplikacij v sektorju mobilnosti in energetike je Hyundai pripravljen igrati ključno vlogo pri pomoči pri svetovnem energetskem prehodu.

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button