AvtomobilizemGospodarska vozilaNovice

Hennessey napoveduje prihod VelociRaptoRja 1000 kot nadgradnjo Forda Raptorja R

Še bolj nadgrajeni V8 pickup z zavidljivimi športnimi in terenskimi zmogljivostmi.

Iz Sealyja, ne ravno najbolj živahnega mesteca v Teksasu, je prišlo mini božično darilce. Gospodje vajeni avtomobilskih presežkov so napovedali prihod VelociRaptoRja 1000, zmogljivega Forda Raptorja R s kar tisoč glavo konjenico pod motornim pokrovom.

Začnimo pri osnovah. Fordov najbolje prodajan avtomobil je pickup F-150, ki v svoji posebno nabriti različici iz oddelka Ford Performance ponuja izvedenko Raptor R. Njegov prisilno polnjeni 5,2-litrski »Predator« V8 zmore nič kaj skromnih 700 KM in 868 Nm, kar pa Hennesseyju seveda ni dovolj, zato so napovedali prihod »tisočice«. Nekaj več kot 1.000 KM in 1.153 Nm navora so zapisali v svoji brzojavki.

Med tehnične modifikacije so uvrstili bistveno zmogljivejše prisilno polnjenje, ojačano zvočno kuliso iz izpuha, robustnejše »off road« elemente, sprednjo LED svetlobno letev, 20-palčna Hennessey platišča s 37-palčnimi terenskimi ppnevmatikami in kopico emblemov tunerja iz Teksasa. Veliko več bomo izvedeli v prihajajočih tednih, ko bodo razkrili še več tehničnih informacij in predvsem kakšno sliko, če že videa ne. Do takrat pa vas tolažimo z uradnim napovednikom Forda Raptorja R, torej izhodiščnega vozila za Hennesseyjev močnostni tretma.

Blaž Likovič
foto: Hennessey

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button