AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Genesis nastopa z novim električnim SUV konceptom in vročimi modeli Magma

Pri Genesisu sledijo smernicam sorodne športne družine Hyundai N.

Korejska premijska znamka je nedavno v istoimenski newyorški hiši Genesis predstavila dva vrhunska konceptna avtomobila in odprla program za izdelavo športnih avtomobilov, kar je pomemben mejnik v njihovem razvoju. Koncept Neolun, Genesisiov prvi veliki električni SUV, prinaša zanimive moderne funkcije in je hkrati navdahnjen po korejski gostinski kulturi. Pravo nasprotje koncept GV60 Magma, ki je del širšega programa Genesis Magma, raziskuje kombinacijo zmogljivosti in razkošja, s katerim bodo zagotoviti vznemirljivo vozno izkušnjo.

Neolun je poimenovan po kombinaciji besed “neo” in “luna”, saj naj bi utelešal prihodnost Genesisovih tehnoloških inovacij in črpa navdih iz ikoničnih korejskih porcelanskih posod v obliki lune. Njegovo zunanjost odlikujejo čiste linije in drsna vrata, ki povečujejo udobje potnikov, medtem ko notranjost s sevalnim ogrevalnim sistemom in prostorno kabino izžareva sodobno udobje s pridihom korejske gostoljubnosti. Namen zvočnega sistema in oblikovnih elementov koncepta je potnikom pričarati poglobljeno izkušnjo razkošja.

Nasprotno pa je cilj napovednega koncepta GV60 Magma, ki je del športnega oddelka Magma, skupaj s preostalimi modeli, kot sta GV80 Coupe in G80 Magma Special, premakniti meje zmogljivosti. Z izboljšavami na področju tehnologije baterij in elektromotorjev, koncept GV60 Magma obljublja izboljšano vozno dinamiko ter globljo povezavo voznika s strojem. Njegova zunanja oblika se osredotoča na aerodinamiko in stabilnost med divjo vožnjo, medtem ko notranjost združuje udobje s športnostjo ter vse skupaj povezuje s kakovostnimi materiali ter prepoznavnimi oblikovnimi elementi.

Genesisov novo ustvarjeni program Magma si prizadeva za razvoj visokozmogljivih modelov izključno za znamko Genesis, podobno kot so to storili pri sorodnem Hyundaiju s programom N Performance, ali kot to že nekaj časa počnejo nemški konkurenti. Da ničesar nebi prepustili naključju, so se povezali z dirkaško legendo Jacky Ickx, ki je postal partner znamke Genesis in je ob premieri programa Magama izrazil veliko navdušenje nad prispevki pri razvoju.

Konceptni avtomobili bodo skupaj z ostalimi modeli v ponudbi predstavljeni na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku, s čimer bo poudarjena Genesisova zavezanost k zagotavljanju vrhunskih avtomobilov s premijsko izkušnjo. Znamka, ustanovljena v Južni Koreji, želi razširiti svojo globalno prisotnost in se hkrati osredotočiti na trajnost, s ciljem do leta 2035 doseči ogljično nevtralnost. Od prihoda na evropski trg je Genesis prejel priznanje zaradi svojega prepoznavnega oblikovalskega jezika in najsodobnejše tehnologije, s čimer se je še bolj uveljavil kot vodilni na trgu luksuznih avtomobilov.

Žiga Kolman
foto: Genesis

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button