AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Ford Mustang Mach-E Rally za elektrificirano pustolovsko doživetje

Ford si je drznil izdelati nekaj, kar še nihče do sedaj.

Modri oval predstavlja revolucionaren izdelek v svetu električnih vozil, saj so svoje znanje ter izkušnje iz relija prenesli na serijski avtomobil, in nastal je Mustang Mach-E Rally. Premierno so novo zverino predstavili na sejmu mobilnost IAA v Münchnu, kot prvi Fordov električni avtomobil bo ponujal vznemirljivo vozno izkušnjo reli vozila in ikoničnega Mustanga v enem.

Mustang Mach-E Rally je zanimiv dodatek k družini Mustang Mach-E, ki ponuja edinstveno mešanico moči in zmogljivosti. Pod površjem se skriva uglašena različica pogonskega sklopa iz modela GT z dvema elektromotorjema, ki zagotavljata impresivno moč 358 kW (487 KM) in 880 Nm navora. Za shranjevanje zadostne količine energije bo skrbela zajetna baterija s kapaciteto 91 kWh, kar pomeni, da bo dosega z enim polnjenjem dovolj za 490 kilometrsko pot.

Ena od glavnih značilnosti vozila Mustang Mach-E Rally so njegove terenske zmogljivosti. Vozi na 20 milimetrov višjem vzmetenju od standardne izvedenke in je opremljen s posebnimi vzmetmi ter blažilniki MagneRide, za varno zaviranje pa bodo skrbele rdeče obarvane Brembo zavore s 385-milimetrskimi kolutmi spredaj. Na vseh štirih koncih so nameščena nova 19-palčna platišča v slogu relijaških, obuta v oprijemljive Michelin CrossClimate2 pnevmatike, primerne za različen teren.

Pri tovrstnem avtomobilu je izredno pomembna dodatna ojačitev podvozja, kar so pri Fordu rešili z dodatno zaščito obeh elektromotorjev, zaščitno folijo na oblogah vrat, kolesnih lokih in opcijskimi razširjenimi blatniki. Na sprednjem delu vozila je celo točka za reševanje za trenutke, ko pustolovščine zunaj urejenih cest uidejo iz nadzora. Mustanga Mach-E Rally so obogatili z novim programom vožnje zasnovanim za terensko vožnjo, ki prilagodi nadzor zdrsa, odziv stopalke za plin in blaženja ob agresivni vožnji.

Področje estetike novega Mustanga Mach-E Rally so izboljšali z namestitvijo zajetnega zadnjega krilca v slogu Focusa RS, edinstvenimi kontrastnimi poudarki, nastrojenim sprednjim odbijačem in relijaškimi meglenkami, ter možnostjo izbire dirkaških okrasnih črt. Karoserijo lahko kupci po izbiri obarvajo v izrazitih odtenkih Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green, Grabber Yellow, Star White in Glacier Gray. Notranjost izstopa z novimi belimi okrasnimi površinami, športnimi sedeži in obveznimi oznakami Mach-E Rally. Relijaško obarvanega električnega Mustanga bo mogoče naročiti že v začetku prihodnjega leta, dobave bodo sledile kmalu zatem.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button