AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Ford kmalu z relijaško obarvanim Mustangom Mach-E

Električni Mustang Mach-E bo pripravljen za odhod izven urejenih cest.

Ford je prvič v skoraj šestdesetletni zgodovini z novim električnim Mustangom Mach-E Rally, legendarno ime popeljal onkraj meja asfaltiranih cest. Na festivalu hitrosti v Goodwoodu so navdušence nad modrim ovalom presenetili s prvim električnim SUV-jem po navdihu reli dirkalnikov, ki bo jeseni v ZDA začel tudi svojo prodajno pot.

Ne gre torej le za zanimiv koncept, temveč bodo serijsko izdelovali reljaško obarvanega Mustanga Mach-E, s katerim se je na hitrostni preizkušnji na festivalu zapeljal nekdanji svetovni prvak v reliju, Ott Tänak in trenutni voznik Ford Pume Hybrid Rally1 ekipe M-Sport. »Mach-E je vzel svobodo in zabavo Mustanga ter ga osvobodil emisij. Zdaj z relijaškim Mustangom Mach-E svojim strankam omogočamo svobodo, da se odpravijo onkraj utrjenih poti,« je dejal Darren Palmer, podpredsednik programov za električna vozila pri Fordu. Mustang Mach-E Rally bo sprva na voljo v ZDA in nekoliko kasneje tudi na trgih v Evropi.

Kakšen izboljšave lahko pričakujemo v primerjavi s standardnim električni Mustangom Mach-E še ni znano, a na krovu bo zagotovo baterija s kapaciteto 98,9 kWh in par elektromotorjev, ki bo ustvaril vsaj 350 KM. Pod površjem bodo zagotovo poskrbeli za spremembe vzmetenja, višja bo oddaljenost od tal, dodatne bodo ojačitve, platišča pa že sedaj precej bolj spominjajo na svet reli dirkalnikov. Potem so tu še razni zunanji aerodinamični dodatki, kot je veliko strešno krilce in športna popestritev notranjega ambienta s školjkastimi sedeži ter ostalimi malenkostmi.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button