AvtomobilizemNovice

Fiat Fastback: Kupejevski križanec tudi pri Fiatu

Ta je namenjen Južni Ameriki, a pohod kupejevskih križancev ne pojenja.

Novi Fiat Fastback je dokaz, da modna muha nakupov kupejevskih SUV-jev in križanecv ni obnorela le Evropejcev, ampak se širi tudi drugod. Italijansko podjetje je za trg južne Amerike predstavilo nov model, na katerega oblikovno ne morejo biti najbolj ponosni.

Fiatova prodajna paleta na tistem območju sicer zajema večje število modelov, katerim se bo pridružil nov član Fastback, nekakšna kupejevska različica modela Pulse, s katerim si deli MLA platformo in nekatere oblikovne elemente. Enaki so sprednji žarometi, maska in pokrov motorja, le odbijač je malenkost bolj športno nastrojen. Povsem na novo je seveda zastavljen zadek z višje postavljenimi lučmi in položnim zadnjim steklom, zaključenim z rahlim krilcem na koncu prtljažnih vrat.

Fotografij notranjosti še ne razkrivajo, vendar lahko pričakujemo enak recept kot pri sorodnem Pulse, s precej preprostim pristopom in digitalizacijo s 7-palčnimi merilniki ter 10,1-palčnim osrednjim informacijskim sistemom, v katerega je vključeno tudi prilagajanje klimatske naprave.

Pod motornim pokrovom bosta brnela dva bencinska motorja. Vstopnico bo predstavljal 1,3-litrski atmosferski agregat z 79 kW (107 KM) in 134 Nm navora, drugi je prisilno polnjen litrski trivaljnik z močjo 96 kW (131 KM) ter 200 Nm navora. Oba bosta na voljo v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali neskončnostopenjskim CVT menjalnikom, pogon pa bo speljan le na sprednji kolesni par.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button