AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Fiat 500e v unikatnem slogu Giorgio Armanija

Fiat in Giorgio Armani sta ponovno ustvarjala.

Fiat je ob 125. obletnici delovanja združil moči z dizajnersko znamko Giorgio Armani in ustvaril posebno izdajo električnega 500 Giorgio Armani, ki pooseblja italijanski stil in obrtniško izdelavo. Dve veliki italijanski imeni sta pri ustvarjanju ikonične izdaje avtomobila z unikatnimi elementi sodelovali že leta 2020.

Posebna serija 500e Giorgio Armani, ki jo izdelujejo v tovarni Mirafiori v Torinu, v celoto združuje Armanijevo značilno eleganco in Fiatov drzni značaj. Na voljo je v dveh edinstvenih barvnih tematikah, temno zeleni micinalised in keramični greige, ki odražata Armanijevo prefinjeno estetiko. Zunanje oblikovanje se osredotoča na minimalizem in monokromatske elemente, prilagojena platišča z logotipom GA pa poudarjajo slog in aerodinamiko.

V notranjosti se avtomobil ponaša s skrbno izdelavo s šivanimi in tridimenzionalnimi vzorci ter številnimi vrhunskimi materiali. Med pomembnimi elementi sta lasersko izrezan les na armaturni plošči in zapletene vezenine, ki jih navdihujejo klasične šiviljske tehnike iz sveta mode. Notranjost je označena z logotipom milanskega mojstra na sedežih in Armanijevim podpisom na različnih sestavnih delih.

Tehnološko napreden model 500e Giorgio Armani je opremljen z LED žarometoma Infinity Design, stekleno panoramsko streho, vrhunskim ozvočenjem JBL, 7-palčnimi digitalnimi merilniki, 10,25-palčnim osrednjim zaslonom na dotik in brezžično povezljivostjo s storitvama Apple CarPlay ter Android Auto. Za pogon še naprej skrbi elektromotor z močjo 87 kW (118 KM), baterija pa zagotavlja do 199 kilometrov dosega po merjenju WLTP. Na krovu so tudi sodobni asistenčni sistemi, ki omogočajo samodejno vožnjo 2. stopnje.

Omejeno izdajo Fiata 500e Giorgio Armani bo mogoče naročiti že letos, prvi primerki bodo kupcem dostavljeni v začetku prihodnjega leta. Sodelovanje dveh pomembnih italijanskih imen poudarja skupno zapuščino ter ustvarja nekakšno klasiko, ki brezhibno združuje svet avtomobilizma in visoke mode.

Žiga Kolman
foto: Fiat

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button