AvtomobilizemNasveti in varnostNoviceVarnost

Euro NCAP s peto šaržo letos: Azijski novinci z močnim prihodom, vendar …

.. je šov »ukradla« težko pričakovana Tesla Model Y. VIDEO!

Pri evropskem odseku za neodvisno preverjanje varnosti vozil Euro NCAP so pripravili peti letošnji sveženj vozil, ki so bila namerno uničena v imenu naše varnosti. V njem so se zvrstili številni »azijci«, vendar je najvišje število točk prejela Tesla Model Y.

Odlično petico so tako prejeli že omenjen in v Berlinu izdelan Model Y, Genesis GV60 ter kitajska kandidata ORA Funky Cat in WEY Coffee 01. Genesis je nekakšna butična podznamka Hyundaija, kjer si električni model GV60 deli temelje z nam bolj znanima Hyundai Ioniq 5 oziroma Kio EV6.

 

Tista poimensko bolj eksotična sta električna novinca na evropskem asfaltu, oba člana kitajskega giganta Great Wall Motor Company. Več o ORA Funky Catu smo že pisali na povezavi TUKAJ, medtem ko si lahko izvide WEY Coffee 01, srednje velikega prestižnega SUV-ja, ogledate v spodnjem videu.

 

Prenovljeni Kia Niro je prejel štiri zvezdice, ki se v primeru doplačila za opcijski varnostni paket prelevijo v odličnih pet. Prav dobro se je odrezal še Hyundai i20 tretje generacije, ki si oceno očitno deli s sorodnim Hyundai Bayonom. Na oder varnostnih trkov so zapeljali še električni modeli izpod okrilja Stellantisa – Citroën ë-Berlingo, Opel Combo e-Life ter nenazadnje še Peugeot e-Rifter. Vse njihove rezultate si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Blaž Likovič
foto: NCAP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button