AvtomobilizemNasveti in varnostNoviceVarnost

Ora Funky Cat z odličnim rezultatom na Euro NCAP

Mestni malček kitajskega porekla se je na zadnjem testu Euro NCAP izkazal s petimi zvezdicami.

Ora, kitajski novinec med avtomobilskimi proizvajalci, se je z mestnim modelom Funky Cat z odličnim rezultatom na testu evropske agencije Euro NCAP, zavihtel med najvarnejše nove avtomobile. Petvratna električna kombilimuzina, s katero nameravajo konkurirati Renaultu Zoe in Fiatu 500 Electric, se na vrhu lestvice pridružuje nadvse varni Tesli Model Y.

Funky Cat se je do skupnih petih zvezdic povzpel s 83 odstotno oceno varnosti potnikov, 83 odstotki na področju varnosti otrok in 74 odstotki pri varovanju ogroženih uporabnikov cest. V tem krogu testiranj je medtem Tesla Model Y postavila nov mejnik varnosti, z 98 odstotno oceno sistemov za preprečevanje trka, 97 odstotki pri varovanju potnikov, 87 odstotki pri zaščiti otrok in 82 odstotki pri varovanju ostalih udeležencev prometa.

Orin malček Funky Cat ni bil edini kitajski avtomobil z odlično oceno, izjemno se je odrezal tudi Great Wall Wey Coffee 01, SUV s klasičnimi motorji, ki bo v kratkem začel prodajno pot na evropskih tleh. Matthew Avery, vodja raziskovalne strategije pri NCAP-ovem partnerskem podjetju Thatcham, je dejal, da sta Funky Cat in Wey Coffee 01 »impresivna z vidika zaščite potnikov v primeru nesreče. To je tolažilna novica za tiste, ki jih je skrbelo, da bi lahko prihod novih udeležencev iz Kitajske znižal varnostne standarde.«

Žiga Kolman
foto: NCAP

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button