AvtomobilizemNovice

Ekskluzivni novi Mercedes-AMG C 63 S F1 Edition

Mercedesova nova hibridna superlimuzina po navdihu Formula 1 medicinskega avtomobila.

Začela se je doba velikih AMG limuzin brez grmečih V8 motorjev in s kompleksnimi pogonskimi sklopi, katerih delovanje je na robu inženirskega razumevanja. Kaj pa se je dejansko zgodilo, da smo stopili v obdobje avtomobilov z zapletenim dolgim poimenovanjem, ki traja dlje kot njihov pospešek do stotice. Spoznajmo se torej z novim Mercedes-AMG C 63 S E-Performance Edition 1.

O novi najbolj divji različici razreda C, smo podrobneje že zapisali TUKAJ, sedaj so mojstri iz Affalterbacha pripravili posebno izdajo po navdihu bolidov Formule 1. Le-ta bo na voljo tekom prvega leta prodaje novega C 63 z 2-litrskim štirivaljnim motorjem, oblikovno pa se zgleduje po medicinskem avtomobilu iz sveta Formule 1 in hkrati praznuje številne uspehe Mercedesove ekipe.

Čeprav se zdi povezava novega C 63 in Formule 1 skoraj nerazumljiva, imata obe plati skupnega več kot katerikoli model poprej. Novi hibridni električni turbopolnilnik štirivaljnega motorja je skoraj v celoti povzet po dirkalnikih Formule 1 in uspe ustvariti zavidljivih 680 KM ter 1.020 Nm navora, dovolj da se 2,1 tone mase do stotice požene v 3,3 sekundah.

Zaenkrat so še vsi podatki identični standardni obliki AMG-ja C 63, kaj potem prinaša napis F1 Edition? Ne ravno veliko, le nov aerodinamični stilski paket karoserije in sveža platišča. V tem primeru gre za kovana 20-palčna v mat črni barvi, s kontrastnimi rdečimi podrobnostmi, kot pri F1 medicinskem avtomobilu, aerodinamični paket pa vključuje poglobljen prednji odbijač, rahlo nižja stranska pragova in poudarjen zadnji difuzor. Unikatna za to posebno serijo je alpinsko siva karoserijska barva, vsi primerki bodo opremljeni z AMG shranjevalno prevleko s Formula 1 logotipom.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button