AvtomobilizemNovice

Dobrodošla v Evropi: Prenovljena Honda HR-V

Po svetovni še evropska predstavitev.

Nekaj osnovnih informacij o novi generaciji Hondinega modela HR-V smo že navedli TUKAJ, tokrat pa smo po nekaj tednih kompaktnega japonskega SUV-ja dočakali tudi na Starem kontinentu.

Honda HR-V e:HEV 2021

Kot smo že poročali, so Japonci poskrbeli za manjšo oblikovno revolucijo in prikazali prečiščen oblikovni slog. Ker limuzin praktično ne tržijo več, se zdi da želijo premijski videz vpeljati v svojo SUV floto. Nova HR-V je zasnovana dinamično, kar potrjuje kupejevski slog zadka, glede na predhodnika je postavljena 10 milimetrov višje a kljub temu za dva centimetra nižja. Celotna podoba, tudi ob vstopu v ambient deluje kvalitetno in dovršeno. Posebnost HR-V so ambientalne odprtine za klimatizacijo, ki so zasnovane v obliki črke L. Takšna oblika naj bi zagotavljala optimalno porazdelitev kroženja zraka po notranjosti vozila, tudi za potnike na zadnji klopi.

Posebnost novega HR-V je tudi lokacija rezervoarja za gorivo. Ta se po novem nahaja neposredno pod voznikom, kajti pod prtljažnim delom se nahaja električni sklop pogona. Ta je po sodobnih smernicah hibridne narave (e:HEV v Hondinem jeziku), tvorita pa ga 1,5-litrski prisilno polnjeni i-VTEC bencinski agregat s 95 kW (131 KM) in 253 Nm navora, ki mu bosta v pomoč dva elektromotorja. Sistemska zmogljivost in električna avtonomija zaenkrat še nista znani.

Honda HR-V notranjost

Med vožnjo bodo nad vami in preostalimi udeleženci bdeli napredni elektronski varnostno-asistenčni sistemi, ki so glede na aktualne doživeli precejšnjo nadgradnjo. Tako je v primeru sistema Honda Sensing, ki namesto radarskih tipal dogajanje pred vozilom spremlja preko širokokotne kamere. Več o novi Hondi HR-V ob vstopu v slovenske salone, ki je zaenkrat predviden šele s koncem letošnjega leta.

Blaž Likovič
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button