AvtomobilizemNovice

Nova Honda HR-V le še kot hibrid in z novimi oblačili

Kaj prinaša tretja generacija japonskega SUV-ja?

Pri Hondi so razkrili tretjo generacijo športnega terenca HR-V, ki sicer na svojo evropsko premiero še čaka. Med glavne novosti vsekakor štejemo popolnoma nov videz, večjo prostornost in le hibridni pogon.

Honda drži svojo obljubo in želi do leta 2022 popolnoma elektrificirati svojo evropsko floto, zato nas le hibridna različica HR-V pravzaprav ne čudi. Tehnične podrobnosti sicer ostajajo zakrite, vseeno pa lahko pričakujemo kombinacijo 1,5-litrskega prisilno polnjenega agregata in elektrike po vzoru manjšega Jazza ali pa dvolitrski postroj, ki smo ga spoznali v večjem CR-V Hybrid modelu.

Prve uradne fotografije razkrivajo predhodne vohunske posnetke, ki so nakazovali na dramatično spremembo videza. Prej nekoliko zadržan izgled se je korenito spremenil in kompaktnega SUV-ja prelevil v dinamično oblikovan voz. Če foto material na hitro ošinemo z očmi bi kaj kmalu prepoznali Mazdo CX-5 ali Hyundai Tucson prejšnje generacije. Vzhodnjaške linije torej.

Japonci so še dodali, da bo HR-V brez težav gostil družbo štirih odraslih potnikov in jih skoraj razvajal s prostornostjo, zato pričakujemo prirast prostornosti v predelu nog in glave. Morda še najmanj sprememb pričakujemo pri oblikovanju ambienta, kjer naj bi se HR-V zgledoval po novejših hišnih modelih. Več informacij in specifikacije za evropski trg naj bi sledile v prihodnjih tednih.

Blaž Likovič
foto: Honda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button