AvtomobilizemNovice

Dacia Sandrider je pripravljena na osvajanje relija Dakar

Skoraj nepredstavljivo. Romunski nizkocenovnik se pripravlja na najzahtevnejši reli sveta.

Daciina novopečena dirkaška ekipa Sandriders je uspešno zaključila začetna testiranja v okviru priprav na prvenec na reliju Dakar januarja prihodnje leto. Preizkusi so potekali na treh lokacijah: Millbrook Proving Ground v Združenem kraljestvu, testni kompleks Sweet Lamb v Walesu in Château de Lastours v Franciji.

V Walesu je voznica Cristina Gutiérrez za volanom preživela dva dni, nato pa je vozilo prevzel devetkratni svetovni prvak v reliju Sébastien Loeb. V Château de Lastours je volan prevzel večkratni zmagovalec relija Dakar Nasser Al-Attiyah, nato sta vajeti ponovno prevzela Loeb in nato Gutiérrezova.

Vodja ekipe Tiphanie Isnard je sporočila, da so bili prvi testi nad pričakovanji, saj so imeli vozniki in inženirska ekipa minimalne težave. Pozotiven rezultat je spodbuden za prihajajoče obsežno testiranje v Maroku, ki bo potekalo med 28. junijem in 5. julijem. Tam bodo simulirali zahtevne pogoje relija Dakar, prvega kroga svetovnega prvenstva v reliju.

Nasser Al-Attiyah je 270-kilometrski preizkušnji izrazil zadovoljstvo z dirkalnikom Sandrider, pri čemer je izpostavil njegovo lahkotnost vožnje, hitrost in moč. Cristina Gutiérrez je poudarila udobje vožnje in prilagajanje na novo kategorijo avtomobilov ter pohvalila prizadevanja ekipe. Sébastien Loeb je bil nadvse navdušen nad prilagoditvami vzmetenja in diferenciala, ki so bile opravljene med testnimi dnevi.

Philip Dunabin, tehnični direktor ekipe Dacia Sandriders, je potrdil, da so bili na prvih testiranjih obravnavani ključni vidiki, kot so zmogljivost motorja, nastavitve vzmetenja in menjalnika. Ekipa je naletela le na nekaj manjših, hitro odpravljenih zapletov. Naslednji korak bo prinesel pripravo dirkalnika na zahtevne pogoje relijev. Sicer so člani ekipe Dacia Sandrider optimistični glede napredka in se veseliji nadaljnjega razvoja v Maroku, ki bo mični pripomogel k uspešnemu nastopi na reliju Dakar. Nekaj več tehnikalij smo o Dacii Sandrider zapisali že ob premieri TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Dacia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button