AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Češnjev cvet za Nissanov novi dirkalnik Formule E

Nissan med prvimi predstavlja svoj bolid za najodmevnejšo sezono električne formule.

Neposredno iz japonske Yokohame se Nissanova ekipa Formule E predstavlja s sveže preoblečenim bolidom za naslednjo 2022/2023 sezono svetovnega prvenstva ABB FIA Formula E, ki jo krasi privlačen vzorec češnjevega cveta.

Ekipa se je odločila, da v okrasje dirkalnika za 9. sezono Formule E vključi ikonično rožo, znano tudi kot sakura, kar utrjuje njihov japonski izvor in simbolizira nov začetek. Prihajajoča sezona bo pomenila začetek težko pričakovanega obdobja Gen3 (tretje generacije dirkalnikov), hkrati pa bo Nissan v formuli E prvič tekmoval kot eno moštvo z novim imenom. Presenetljiv novi NISSAN e-4ORCE 04 obeležuje začetek novega obdobja.

»Elektrifikacija je v središču Nissanove dolgoročne vizije, v kateri ima Formula E vedno večjo vlogo,« je dejal Ashwani Gupta, Nissanov operativni direktor. »Deveta sezona pomeni novo obdobje za Nissanovo sodelovanje v prvenstvu. V formuli E bomo tekmovali petič, a prvič kot ena ekipa. Pohvalimo se lahko z dolgo zgodovino na področju dirkanja, upamo si narediti tudi tisto, česar drugi ne. Naša nova barva slavi našo japonsko dediščino in prepričan sem, da bo oblikovanje na stezi izstopalo kot še nikoli prej.«

Ekipa Nissan Formula E Team ima za prihajajočo sezono tudi povsem osveženo druščino dirkačev, ki združuje izkušnje in mladost, saj sta se ekipi pridružila zmagovalec dirke Formule E Norman Nato in Sacha Fenestraz, drugouvrščeni v seriji Super Formula. Nato bo tekmoval z dirkalnikom številka 17, Fenestraz pa bo sedel za volanom dirkalnika s številko 23.

Oba novinca se bosta za volanom novega bolida Gen3 prvič preizkusila na uradnem predsezonskem testiranju na dirkališču Ricardo Tormo v Valencii med 13. in 16. decembrom. Deveta sezona bo najodmevnejša doslej, saj je načrtovanih rekordnih 17 dirk, vključno s prvimi obiski Indije, Južne Afrike in Brazilije, leto pa se bo končalo na najbolj priljubljenem londonskem prizorišču. Več o tehnološko prelomni tretji generaciji dirkalnikov Formule E smo zapisali TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button