AvtomobilizemNovice

Bugatti Chiron Super Sport v poklon legendarnemu Type 55

Edinstvena mojstrovina je delo obrnikov oddelka Sur Mesure.

Jean Bugatti je bil vizionarski oblikovalec in inženir, čigar vpliv na avtomobilski svet je pustil velik pečat, zlasti z oblikovanjem modela Type 55 Super Sport. Dvosedežni roadster z 2,3-litrskim osemvaljnim motorjem iz dirkalnika Type 51, je postavil temelje kategorije Super Sport. Združeval je udobje grand tourja z največjo hitrostjo 180 km/h in dinamičnost superšportnikov. Inovativna dvobarvna shema karoserij je prav tako nastala z modelom Type 55 in je zdaj ikona sodobnih Bugattijev.

Model Type 55 Super Sport, omejen na le 38 primerkov, je redek in zelo zaželen zbirateljski avtomobil. Njegova zapuščina je navdihnila kupca Chirona Super Sport in Bugattijevo ekipo Sur Mesure, da sta ustvarila naročilo “55 1 od 1”, s katerim sta se poklonila prelomnim stvaritvam Jeana Bugattija. Jascha Straub, vodja podjetja Sur Mesure, je v sodelovanju s stranko in Bugattijevim dubajskim partnerjem v sodobni Chiron Super Sport vnesel bistvo tipa 55. Ponaša se z znamenito črno-rumeno karoserijo, dodatno ga krasijo oblikovni elementi, kot so črna sredinsk linija, maska s črno obrobo osrednjega dovoda zraka in elegantno rumeno linijo, ki se od zadka pretaka do blatnikov.

Bugattijev skrbni postopek je vključeval tudi ročno nanesen vzorec “55” nad žarometi in nad blatniki, ki zožuje sprednji del in spominja na obliko trupa originalnega modela Type 55. Vzorec zagotavlja, da je blatnik od daleč videti črn, podoben zgodovinskemu avtomobilu, kljub zapletenemu in delovno intenzivnemu postopku barvanja. Naročilo “55 1 od 1” usklajuje drzen slog s črnimi 10-krakimi platišči in rumenim emblemom. Na spodnji strani zadnjega krilca je napisano “55 1 od 1”, kar se navezuje na korenine dizajna.

Notranjost unikatnega Chirona nadaljuje poklon z elegantnim črnim usnjem in edinstvenimi poudarki, kot so izvezeni vzglavniki in ročno našit motiv ’55’ v živo rumeni barvi na vratnih ploščah. Podpis Jeana Bugattija se pojavi na vratnih pragovih in ploščici s posvetilom. Muzej Musée National de l’Automobile v Mulhousu je velikodušno posodil originalno šasijo Bugatti Type 55 št. 55237 za fotografiranje skupaj s Chironom Super Sport ’55 1 od 1′. V tem muzeju hranijo več kot 600 ikoničnih avtomobilskih umetnin, vključno z več kot 100 Bugattiji. Vsa vozila, ki sta jih skrbno pridobila brata Schlumpf, segajo od modela Type 28 do Veyron in so bila izbrana zaradi svojega zgodovinskega pomena in izjemnega oblikovanja.

Žiga Kolman
foto: Bugatti

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button