AvtomobilizemNovice

Brutalni Porsche? Ne RMP P39 Project 40SE!

Močno modificirani Porsche 91 Turbo S v Le Mans preobleki.

Ste že slišali za gospodiča Raya Mallock, ki je odprl podjetje z dodatkom Limited? Verjetno ne? Kaj pa za RML Group, taisto podjetje z Otoka, specializirano za motošport in visoko zmogljiv avtomobilski inženiring? Verjetno prav tako ne. Nič ne de, saj vam bodo znani od danes naprej. Predstavili so namreč prav poseben voz, ki bo štel zgolj deset primerkov.

Da bi spoznali RML P39 40SE se moramo najprej poglobiti v njegove osnove. Tam je nekoč domoval Porsche 911 Turbo S iz serije 992.1, ki so ga britanski inženirji tako močno navili, da preseže zmogljivost svojega dirkalnega brata 992 GT3 RS. Kaj so mu torej storili?

Postavili so ga na novo karbonsko karoserijo, mu namestili kup aerodinamičnih elementov, mu podaljšali medosje in ga malček razširili. Po vzoru Le Mans dirkalnikov. Seveda temu vsemu nadalje prilagodili tudi dirkaško podvozje, krmiljenje, blaženje, skratka vse. Dodali so mu tudi poseben sistem za redukcijo upora, saj lahko voznik preko hidravličnih krmilnikov zniža podvozje in s tem poveča potisno silo k tlom.

Zanimivo je, da so ohranili šestvaljni bokserski agregat, ki pa so ga napumpali na 912 KM in 1.000 Nm navora. Dovolj, da kilometrsko stotico preči ve desetinki pred klasičnim Turbom S in da naj bi se preko steze v Zelenem peklu prebil v 32 sekundah hitreje. Sestavljenih bo torej zgolj deset, za posameznega pa bo potrebno odšteti približno 900 tisočakov.

Blaž Likovič
foto: RML

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button