AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Brabus EQS: Ko predelava prinese še izboljšano aerodinamiko in doseg

Prvo ime divjih predelav srebrnih puščic je zaplulo v električno dobo.

Novega Mercedesa EQS so v roke dobili predelovalci pri Brabusu, kar pomeni, da lahko pričakujemo izdatno povečanje moči in navora, ki trga pnevmatike, mar ne? Takšen klasičen recept je Brabus zamenjal z bolj razumnim, saj niso posegali v pogonski sklop električne admiralske limuzine in ji raje namenili več dometa.

S ciljem na večjo učinkovitost aerodinamike, so v EQS vgradili novo nadzorno enoto, ki namesto dviga moči motorja ali v tem primeru elektromotorja, tokrat usmerja zračno vzmetenje, spuščeno za 15 mm na sprednji in 20 mm na zadnji osi. V kombinaciji z različno oblikovanimi 20- in 22-palčnimi platišči, še posebej z značilnim Monoblock kompletom in številnimi dodatki iz ogljikovih vlaken, kot sta zadnje krilce ter spodnja obroba sprednjega odbijača, je vrednost zračnega upora izboljšana za 7,2 odstotka.

Že standardni EQS se pohvali z rekordno nizkim količnikom zračnega upora med serijskimi avtomobili, kar Brabusova predelava izboljšuje in prinaša do sedem odstotkov več električne avtonomije. Če so izračuni pravilni, bo EQS 450+ z osnovnim dometom 759 kilometrov, po Brabusovi magiji z enim polnjenjem prepotoval dodatnih 53 kilometrov. Ker gre kljub vsemu za Brabusa, lahko svojega električnega Mercedesa popestrite z izbiro notranjih okrasnih površin in kvalitetnih tepihov.

Žiga Kolman
foto: Brabus

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button