AvtomobilizemNovice

Bencinski Porsche 718 maha v slovo

Baby Porsche se poslavlja od bencinskih hlapov.

Odločitev, ki je že dolgo na mizi odgovornih pri nemški športni znamki, je sedaj postala uradna. V sredini prihodnjega leta bosta v sončni zahod zapeljala aktualna modela iz vstopne Porsche serije 718, Boxster in Cayman.

Nobena skrivnost ni, da so Nemci že dlje časa pripravljali električno nasledstvo, ki so ga budna očesa vohunov že opazila na testiranjih, pa čeprav so na testno mulo nalepili imitacijo izpušnih cevi. V nedavnem intervjuju pa je Albrecht Reimold, šef proizvodnje in logistike, potrdil, da se prihodnje leto bencinsko gnana serija 718 poslavlja, medtem pa se v Zuffenhausnu že pripravlja električno gnan naslednik.

Serija 718 je v letu 2016 zaživela s prehodom na novi prisilno polnjeni dvolitrski štirivaljni agregat, oznako pa je prejela v čast dirkalnika Porsche 718, ki je v letih 1959 in 1960 osvojil dirki Targa Florio. Oznaka naj bi obujala Porschejeve pretekle dirkalne uspehe z lahkimi avtomobili, kot je 718, ki so premagovali tekmece z večjimi in močnejšimi motorji. In še preden se zares poslovi, ji namenimo še trenutek ali dva, dokler še renči iz izpušnih cevi.

 

Pri tem pa seveda ne gre preskočiti najbolj pikantne različice Cayman GT4 RS s štirilitrskim šestvaljnikom in okroglimi 400 KM pod motornim pokrovom!

Blaž Likovič
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button