AvtomobilizemNovice

BAC v Montereyu z novim superšportnikom

Ekskluzivno britansko podjetje bo prvič nastopilo na avtomobilskem tednu v Montereyu.

Se še spomnite dirkaško nastrojenega enoseda BAC Mono, ki je pometal z mogočnejšo konkurenco? Britansko podjetje bo v kratkem svojo paleto razširilo z novim modelom, premierno razkritim 17. avgusta na avtomobilskem tednu v Montereyu.

Novi superšportnik je bil zasnovan s povsem drugo miselnostjo od dirkalnega sorodnika Mono R, vendar bo za volanom ponujal enake temeljne vozne lastnosti. Še vedno gre za edinstven avtomobil s sredinsko postavljenim enosedežnim položajem, značilnim za podjetje BAC, ki bo dodal novo dimenzijo doživetja moči in vodljivosti. Poleg premiere novega modela bo BAC na letošnjem dogodku v Montereyu prisoten prvič v času svojega delovanja.

Svoj razstavni prostor bodo do 21. avgusta postavili v osrčju doline Carmel, skrbno urejenem ekološko navdahnjenem ranču, ki pooseblja dinamično naravo znamke. Streljaj stran se bo dan po razkritju novega superšportnika odvijalo tudi legendarno avtomobilsko srečanje The Quail. V hiši BAC bodo lahko obiskovalci spoznali Neilla in Iana Briggs, soustanovitelja in vodji razvoja ter oblikovanja malega britanskega podjetja.

Žiga Kolman
foto: BAC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button