AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Aston Martin praznuje 60 let sodelovanja z ikoničnim Jamesom Bondom

Aston Martin DB12 Goldfinger Edition obeležuje 60-letno partnerstvo dveh svetovno priznanih britanskih znamk - Jamesa Bonda in Aston Martina.

Partnerstvo, ki je postalo eno najznamenitejših v filmski zgodovini, se je začelo s filmom Goldfinger leta 1964, ko je Aston Martin DB5 debitiral na filmskem platnu. DB5 je postal eden najbolj prepoznavnih avtomobilov na svetu in je pravzaprav ključni akter v znameniti krvni liniji znamke „DB“. Zdaj je najnovejša stvaritev te linije dobial podobo agenta 007.

Ob tem zgodovinskem mejniku bo po vsem svetu izdanih le 60 serij DB12 Goldfinger Edition, s čimer se bodo poklonili odnosu, ki je trajal več kot polovico Aston Martinove slovite 111-letne zgodovine. Medtem ko je bil DB5, ki je nastopil v filmu Goldfinger, opremljen z vsemi pripomočki, potrebnimi za pobeg Bondovim nasprotnikom, je DB12 Goldfinger Edition osredotočen na zagotavljanje bolj prijetne vozniške izkušnje Jamesa Bonda, ki vključuje subtilne poteze iz filma Goldfinger.

DB12 Goldfinger Edition je predstavljen v ikonični barvi srebrne breze, ki je sinonim za DB5 v filmu Goldfinger. DB12 ima 21-palčna platišča edinstvene srebrne barve z diamantno obdelavo, katere dopolnjujejo črne zavorne čeljusti, po meri izdelani zlati bočni trakovi in edinstven logotip Aston Martin v srebrni barvi s črnim emajlom. Krona s svetlo kromirano oznako „Q“ na blatnikih potrjuje, da je bil ta DB12 deležen resnično posebnih dotikov.

V notranjosti te posebne izdaje so usnjeni sedeži Sports Plus izdelani v klasičnem slogu DB5 z zapletenim vzorcem perforacije Prince of Wales, ki spominja na klasično obleko Jamesa Bonda. Ta vzorec se razteza tako na vratnih vložkih kot tudi na stropnem oblazinjenju. Notranjost vozila je še bolj luksuzna, saj jo krasijo 18-karatni pozlačeni notranji dodatki, ki krasijo vrtljivo kolesce za izbiro načina vožnje, pa tudi vrezan izbirnik prestav, ki je oblikovno navdihnil zlato sledilno napravo, ki jo je Bond uporabljal v filmu. Ta tema se nadaljuje tudi v okrasnih vložkih, saj so zlata kovinska vlakna vtkana v karbonska vlakna.

Vsak Aston Martin DB12 Goldfinger Edition je opremljen z vrsto daril, ki so tako ekskluzivna kot avtomobil sam. Lastniki bodo prejeli po meri izdelano prevleko za avtomobil in luksuzno predstavitveno škatlo za ključe ter za nekaj resnično edinstvenega, in sicer del kultnega prizora na prelazu Furka v filmu Goldfinger na 35-milimetrskem filmu. Novi lastniki modela DB12 Goldfinger Edition bodo prejeli tudi zlato omejeno izdajo revije Aston Martin 1/60. Ta izbor daril po meri bo predstavljen v kovčku Globe-Trotter, ki posnema obliko avtomobila; karoserija iz srebrne breze in notranjost s šahovnico princa Walesa. Lastniki lahko uživajo tudi v magnumu šampanjca Bollinger letnika 2007, individualno oštevilčenega, s štirimi ekskluzivnimi kozarci Bollinger 007, ki so elegantno predstavljeni v po meri izdelanem kovčku Globe-Trotter Air Cabin Case.

Kaj pa se skriva pod pokrovom? Aston Martin DB12 je mešanica zmogljivosti, luksuza in elegance. DB12 poganja mogočen 4,0-litrski motor V8 Twin-Turbo s 680 KM in 800 Nm navora, hkrati pa se lahko pohvali z naprednim sistemom vzmetenja.

Boštjan Praprotnik
foto: AM

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button