AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Alpine napoveduje novi športni SUV A390_ β

Drugi čistokrvni električni Alpine prihaja naslednje leto.

Alpine bo 11. oktobra na svoji spletni strani predstavil koncept prihajajočega A390_β. Napovednik bo prikazal prvi električni športni fastback model francoske znamke, ki bo postavil temelje za novo generacijo povsem električnih vozil. Proizvodnja serijskega modela A390_β se bo začela prihodnje leto v tovarni Dieppe, s čimer bo sanjska garaža znamke Alpine, ki že vključuje poskočno kombilimuzino A290, zrasla še z enim revolucionarnim vozilom.

Ime A390_β sledi Alpininemu značilnemu poimenovanju, ki združuje črko A in tri številke. Številka 3 označuje velikostno kategorijo vozila, medtem ko številka 90 odraža vsestranske lastnosti, praktičnost in visoko zmolgjivost za vsakdanjo uporabo, znak za beto pa ponazarja, da gre za koncept. A390_β bo kot športni fastback utelešal značilen elegantni oblikovalski pristo, hkrati pa bo ponujal najsodobnejši električni sklop in izvrstno vozno dinamiko. S svojimi kompetencami se bo poskušal postaviti ob bok Cupri Tavascan in podobnim v segmentu športnih kompaktnih SUV-jev.

Svetovne premira najnovejšega modela Alpine se bo odvila na letošnjem prestižnem avtomobilskem salonu v Parizu, ki bo potekal od 14. do 20. oktobra. Poleg modela A390_β bo Alpine predstavil tudi koncept Alpenglow Hy6, posodobljeno različico svojega prototipa na vodikov pogon, in model A290. Poleg tega bodo na ogled novih posodobitev za modela A110, ki poudarjajo nenehno inovativnost in predanost trajnostnim, visokozmogljivim vozilom. Alpine počasi vstopa v svet povsem električne energije, tako A390_β pomeni pomemben vpogled v prihodnost znamke, ki bo do konca desetletja ponudila sedem novih modelov.

Žiga Kolman
foto: Alpine

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button