AvtomobilizemNovice

20 tisočakov za električnega Volkswagna

Pri Ljudskih napovedujejo, da bo moč v letu 2027 kupiti njihove avtomobile za 20.000 evrov.

Upravni odbor skupine Volkswagen se je odločil, da bo poskrbel za večjo razširjenost električne mobilnosti vstopnega razreda. Jedro blagovne skupine bo na trg prineslo cenovno dostopna električna vozila iz Evrope in za Evropo. Svetovna premiera je načrtovana za leto 2027.

Oliver Blume, predsednik uprave skupine Volkswagen: “Generacije ljudi povezujejo močne blagovne znamke koncerna Volkswagen s svojim prvim avtomobilom – in s cenovno dostopno mobilnostjo. Kot skupina z močnimi blagovnimi znamkami še danes prevzemamo to družbeno odgovornost. Zato sem zelo zadovoljen, da začenjamo projekt, ki je usmerjen v prihodnost. Gre za vstopno električno mobilnost iz Evrope za Evropo. S tem združujemo jasno zavezanost Evropi kot industrijski lokaciji, evropsko industrijsko politiko in navsezadnje delujemo v interesu evropskih kupcev.”

Volkswagen si tako prizadeva ponuditi kompaktna in cenovno ugodna električna vozila v cenovnem razredu okoli 20.000 evrov. Na ta način koncernske serijske znamke izpolnjujejo svojo obljubo o ustvarjanju mobilnosti za vse in še naprej olajšujejo vstop v e-mobilnost.

Boštjan Praprotnik
foto: VW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button